2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Befejeződött a békéscsabai CsabaPark építésének újabb üteme
Az első ütemben elkészült rendezvénytér épülete (visitbekescsaba.com)

Befejeződött a békéscsabai CsabaPark építésének újabb üteme

MTI

2019.10.24. 10:05 - Almási Krisztina

Ebben a fejlesztési fázisban többek közt látogatóközpontot hoztak létre, valamint egy fogadóépületet is kialakítottak, ahol a borkészítés hagyományait mutatják be.

Hirdetés

Befejeződött a békéscsabai CsabaPark második ütemének fejlesztése, a beruházással a fesztiválhelyszínt a komplex fejlesztés mellett további elemekkel bővítették.

Az első ütemhez hasonlóan a második fejlesztési ütemre is több mint egymilliárd forintot nyert a város az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP).

A most lezárult ütemben kialakítottak egy fogadóépületet a Körte soron, ahol a borkészítés hagyományait mutatják be interaktív eszközökkel.

Az épület ezen kívül kulturális rendezvényeknek, kiállításoknak, koncerteknek és gyermekfoglalkozásoknak is helyszínt biztosít majd.

A projekt részeként egy látogatóközpontot is létrehoztak, ahol a pálinkakészítés hagyományait mutatják be. Az első ütemben felépült, már meglévő fesztiválcsarnok két oldalról szabadtéri sátrak felállítására alkalmas területtel egészült ki, így a 40 hektáros fesztiválhelyszínen szabadtéri és beltéri rendezvények tartására is lehetőség nyílik.

A CsabaPark hozzájárul a helyi turizmus fellendítéséhez, munkahelyek teremtéséhez, mindemellett a beruházás keretében elkészült rendezvénytér ad majd helyet Békéscsaba legnagyobb közösségi eseményének, a kolbászfesztiválnak.


Már elkezdődött a következő fejlesztési fázis

A CsabaPark fejlesztésének időközben már a harmadik üteme is elindult, a 740 millió forint értékű beruházás során a parkerdőben 3,5 kilométer hosszú, rekortán burkolatú futópályát alakítanak ki, illetve 5,2 kilométer hosszan sétálóutat is kiépítenek. A közeli, egykori Trófea szállodát teljesen felújítják, ott kap majd helyet a park irányításához szükséges infrastruktúra. Mindemellett utcabútorokat helyeznek ki és megújítják a teljes zöldfelületet.  

Mi épül?BékéscsabaCsaba Parklátogatóközpont

Hírlevél

Hirdetés