2023.03.27, Hétfő
Szállodafelújítással és sétaút kivitelezésével épül tovább a Csaba Park
A Csaba Park egyik fogadóépülete - visitbekescsaba.com

Szállodafelújítással és sétaút kivitelezésével épül tovább a Csaba Park

mti

2019.03.04. 08:48 - Hegedűs Gergely

A város zöld területére tószínpad és sípálya is épül majd a későbbi ütemben.

Hirdetés

A Csaba Park újabb fejlesztéseiről számoltak be sajtótájékoztatón Békéscsabán. A város határában lévő 52 hektáros területen különböző tájépítészeti és zöld-infrastruktúra fejlesztési beruházásokat hajtanak végre.   


Egy futópálya is születik a harmadik ütemben

Hanó Miklós (Fidesz-KDNP), a megyei jogú város alpolgármestere elmondta, a most induló harmadik ütemben a parkerdőben 3,5 kilométer hosszú rekortán burkolatú futópályát alakítanak ki, illetve 5,2 kilométer hosszon sétálóutat is kiépítenek. A közeli egykori Trófea szállodát teljesen felújítják, ott kap majd helyet a park irányításához szükséges infrastruktúra. Mindemellett utcabútorokat helyeznek ki és megújítják a teljes zöldfelületet.  

Az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, a "Zöld város kialakítása" című pályázaton nyert el 740 millió forintot a projektre.

"A fejlesztések egyszerre fogják szolgálni a békéscsabai családok kikapcsolódását, a csabai kolbász népszerűsítését és a város idegenforgalmának növelését"

- fogalmazott a politikus. 


Rendezvénycsarnok, étterem és kolbászudvar is épült

A tájékoztatón az is kiderült, a Csaba Parkban az elmúlt nyolc évben, két ütemben 1-1 milliárd forintot fordítottak a természetvédelmi terület fejlesztésére. Ennek keretében rendezvénycsarnokot, éttermet, kolbászudvart, látogatóközpontot és játszóteret építettek, továbbá egy kisebb húsüzem is létesült, amely friss hússal látja el a város gyermekélelmezési intézményét.  

A befejezéséhez közeledő második ütem keretében több új parkoló épült, kialakították egy rendezvényteret, amely alkalmas lesz Békéscsaba legnagyobb eseménye, a kolbászfesztivál helyszínének.


Egy lakótelep is fejlesztést kap a forrásból

Herceg Tamás (Fidesz), Békéscsaba és térségének országgyűlési képviselője azt emelte ki, hogy a "Zöld város kialakítása" pályázat keretében nem csak a Csaba Parkot fejlesztik, hanem a távolabbi Lencsési lakótelep két terét is. Itt szintén utcabútorokat helyeznek ki, felfrissítik a zöldfelületeket és korszerűsítik a játszótereket, illetve a fittness parkot.

A képviselő elmondta, hogy már formálódik a park továbbfejlesztése: a Modern városok program keretében a tó partjára tószínpadot fognak építeni, míg a szánkódombon a gyermekek számára sípályát alakítanak ki.

Mi épül?sportberuházásokBékéscsabazöldterületekCsaba Park

Hírlevél

Hirdetés