2024.05.30, Csütörtök
Akkumulátor-nagyhatalom lesz Komárom-Esztergom: újabb gyár épül
Illusztáció (claycorp.com)

Akkumulátor-nagyhatalom lesz Komárom-Esztergom: újabb gyár épül

magyarepitok.hu

2020.01.09. 10:40 - Szabó Ákos

A tatabányai ipari parkban alakítják ki zöldmezős beruházásban a koreai Soulbrain üzemét.

Hirdetés

4700 négyzetméteres új beruházásról számol be a nemzeti ipari park fejlesztő vállalat, a NIPÜF. A felépülő gyárban lítiumos akkumulátorokhoz szükséges elektrolitot állítanak majd elő – derül ki a fejlesztő sajtóközleményéből.

A koreai Soulbrain projektje során 4700 négyzetméteres komplexumot adnak majd át. A zöldmmezős beruházással 40 új munkahelyet teremtenek. A gyár termékeit az üzleti egyeztetések szerint az elektromos járművek akkumulátorait gyártó két dél-koreai tulajdonú hazai üzem használhatja majd fel, az SK Innovation Komáromban (itt 14,8 milliárd forintból építkeznek) és a Samsung Gödön (itt pedig egy közel 400 milliárd forintos óriásberuházás zajlik majd le).

 

A NIPÜF tatabányai ipari parkjának területe (inpark.hu)

 

Már idén elindulhat a gyártás

Az építkezési területet már meg is vásárolta a Soulbrain, a telek közúti és infrastrukturális bekötéssel el van látva. A földmunkák egyelőre még nem kezdődtek meg, mindazonáltal gyors kivitelezést terveznek: a létesítmény próbaüzeme a tervek szerint még az idei év végén beindul.

A vállalat 2019 májusában mutatta be terveit és technológiáját az önkormányzatnak és a szakhatóságoknak. A város akkori vezetése támogatta a beruházás megvalósítását, amely most hivatalosan is elrajtolhat.

Mi épül?Tatabányaipari parkinnovációüzemépítésüzemfejlesztészöldmezős beruházásNIPÜF

Hírlevél

Hirdetés