2024.04.19, Péntek
Új multifunkciós sportcsarnokkal gazdagodik Zalaegerszeg
Látványtervek: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata

Új multifunkciós sportcsarnokkal gazdagodik Zalaegerszeg

magyarepitok.hu

2022.02.25. 10:55 - Kolinek Nóra

A meglévő csarnokot az új komplexum megépüléséig használni fogják.

Hirdetés

Miután az elmúlt egy évben a közbeszerzésen nyertes zalaegerszegi építész irodák konzorciumának (Pulai Építész Iroda Kft. - AOD Építész és Grafikus Iroda Kft.) szakemberei elkészítették a leendő létesítmény engedélyes kiviteli terveit, az önkormányzat az uniós közbeszerzési közlönyben kihirdette a multifunkciós sport- és rendezvénycsarnok megépítéséről szóló ajánlati felhívást.

A kiírás szerint az új négyszintes multifunkciós csarnok nettó 15 052 négyzetméteren valósul meg, maximális befogadóképessége 4000 fő, melyből 114 a VIP és 17 az akadálymentes helyek száma további 17 fő kísérőnek fenntartott hellyel.

Az épület elsődlegesen a központi, négyoldali fix és mobil lelátókkal rendelkező küzdőtér köré szervezett, melyhez a keleti oldalon az első emeleten az edzéseknek is helyet adó 664 négyzetméteres kisterem kapcsolódik.

A meglévő csarnokot a kivitelezés ideje alatt még használni fogják, annak bontására az új csarnok átadását követően lesz lehetőség. Az épület a „közel nulla” (BB) energetikai követelmény szerint készül: a tetőn 3 db 120 kilowattos napelemet helyeznek el, melyek részben fedezik a létesítmény energiaigényét. Az épület mögött sprinkler gépházat és hulladéktárolót alakítanak ki.

A közlöny információi szerint az épülethez 575, a jégcsarnok északi részén további 13 parkolót és 2 elektromos autó töltőállomást, (mely négy gépjármű töltésére alkalmas), továbbá 23 busz befogadására alkalmas parkolót létesítenek.

Látványtervek: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

A csarnok környezetében új körforgalmakat is kialakítanak

Az épület előtt − a meglévő csarnok helyén − közösségi tér épül majd, kiemelt növény felületekkel. A külső munkák 49 000 négyzetméter út-, tér- és parkolóépítést tartalmaznak csapadékvíz elvezetéssel együtt, valamint 3000 méter víz- és tűzivíz vezetéket és további 1000 méter szennyvízcsatornát építenek ki.

A projektben többek között

  • az épület előtti térhez kapcsolódóan a közúti felüljáró rézsűjében kültéri lelátót,
  • a lelátó mellett fedett kerékpártárolót,
  • a meglévő jégcsarnok déli oldalánál a tervezett sportcsarnok északi síkjának vonalában egy 42,40 méter hosszúságú és 7,92 méter magasságú zöldfalat alakítanak ki.

A fejlesztési terület megközelítése és közlekedési rendje is áttervezésre került. A Balatoni úti és a Stadion utcai jelzőlámpás csomópont helyén többsávos fonódásmentes körforgalmat építenek. Az Ostoros Károly csarnok és a Zala Pláza bevásárlóközpont környezetében új körforgalmú csomópont létesül. A Stadion utca áteresztő képessége növekedik irányonként 2-2 forgalmi sáv biztosításával.
 

A kivitelezés része a televíziós közvetítésre alkalmas pályavilágítás, hangosítás, beléptető rendszer és rendezvény megfigyelő videó rendszer telepítése.

A megépítésre vonatkozó vállalkozói ajánlatokat 2022. március 24-ig várják.

Mi épül?Zalaegerszegsportcsarnoksportberuházásokcsarnoképítés

Hírlevél

Hirdetés