2024.03.28, Csütörtök
Újabb balatoni kerékpárút-fejlesztés veszi kezdetét
Illusztráció (turistamagazin.hu)

Újabb balatoni kerékpárút-fejlesztés veszi kezdetét

magyarepitok.hu

2020.01.08. 11:30 - Almási Krisztina

Balatonőszöd és Balatonlelle között közel 3 kilométeren készül kerékpárút, ezen kívül kerékpáros pihenőhelyet és új kerékpáros hidat is létrehoznak a Colas munkájával.

Hirdetés

A Colas Út Zrt. kivitelezésben készülhet el a Balatoni Bringakör a Balatonőszöd és Balatonlelle közötti szakaszon közel 2,8 kilométeren hosszan több mint 357 millió forintból - derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. A projekt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában valósul meg.

A fejlesztés keretében az alábbi feladatokat végzik el többek közt:

  • Balatonszemesen kerékpárforgalmi pihenőhelyet hoznak létre,
  • Balatonőszöd Szent István utcai szakaszán közös felületen vezetett kerékpárforgalmi létesítmény megvalósítása és új kerékpáros híd építése,
  • Balatonszárszón a 7. sz. főút menti meglévő gyalogos-kerékpáros híd részleges felújítása.

Balatonlellén önálló egyirányú kerékpárutat építenek a Napospart és a Móló sétány közötti szakaszon, a Hortenzia utcával párhuzamosan pedig kétirányú kerékpárutat alakítanak ki. Balatonlelle ezen kívül 1,79 kilométeren szélesítik a Köztársaság utca meglevő burkolatát és kétoldali irányhelyes nyílt kerékpársáv és parkolókat létesítnek.


Több Balatont érintő kerékpárút-fejlesztés indult el a közelmúltban

Legutóbb arról számoltunk be, hogy a Swietelsky Magyarország Kft. kivitelezésében fejlesztik a Siófok és Balatonakarattya közötti kerékpáros útvonalat. A két város közti szakaszon összesen 1638 méter hosszúságban kerékpárforgalmi létesítményeket valósítanak meg, ebből az érintett legnagyobb egybefüggő szakasz hossza 722 méter.

Ezen kívül a Győrt és Balatont összekötő teljes kerékpárút-hálózat építése idén év végére készülhet el, mintegy 1 milliárd forintból. A szakasz Győr belterületén, a Szauter Ferenc utcai körforgalmi csomóponttól indul majd, a 82. számú főút mentén Nyúl és Écs településeken áthaladva folytatódik, majd Écs központjától a 82. számú főutat elhagyva (a 82122 j. úttal párhuzamosan) vezet Pannonhalma felé.

Mi épül?BalatonColasNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)kerékpárútBalatonlelleBalatonőszödBalatonszemesBalatonszárszóSwietelsky Magyarország Kft.

Hírlevél

Hirdetés