2024.04.25, Csütörtök
Elkészültek a Tisza-tó környéki fejlesztések tervei
Illusztráció - sziakomarom.hu

Elkészültek a Tisza-tó környéki fejlesztések tervei

mti.hu

2020.02.06. 11:44 - Gyöngyösi Klaudia

A programban egy teljesen új épület is létesítenek rendezvénytérrel, csónaktárolóval és apartmanokkal.

Hirdetés

Több millió forintból fejlesztik a horgászturizmust a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaroffon. A kivitelezés a tervek szerint nyár elején kezdődik, és az év végéig tart. A mintegy ezerötszáz lakosú Tisza-tó környéki település modernizálása Több mint 350 millió forint hazai forrásból valósul meg.

A beruházás tervei már elkészültek, ezt követően az engedélyek beszerzése, közbeszerzés zajlik.

Vankóné Jekli Anikó a telpülés vezetője azt nyilatkozta: bíznak abban, hogy a közműszolgáltatók segítőkészek lesznek, mivel tartani kell a határidőket. A beruházás részeként az önkormányzat egy régi ingatlanában turisztikai látogatóközpontot alakítanak ki, melyben:

  • iroda,
  • üzlethelyiség,
  • tárgyaló,
  • és vizesblokk kap majd helyet.

 

Egy új létesítményt is kialakítanak

A programban egy teljesen új épület is létesítenek rendezvénytérrel, csónaktárolóval, a tetején pedig apartmanokkal a vendégek számára.

A beruházás azért is indokolt, mivel évről évre nő a Tisza-tóhoz látogató horgászok száma, az egyik közkedvelt célpont pedig Tiszaroff.

A község a hazai pergető horgászat egyik közismert helyszíne, olyannyira, hogy a Magyar Országos Horgász Szövetség tavaly a településen rendezte meg az Európa-bajnokság hazai előválogatóját is.

Mi épül?TiszaturizmussportberuházásokTiszaroff

Hírlevél

Hirdetés