2024.06.20, Csütörtök
Ötszintes, 120 lakásos társasházat kap Győr
A fotók az építkezés korábbi fázisaiban készültek (Sza-Bi-Qualit Kft.)

Ötszintes, 120 lakásos társasházat kap Győr

magyarepitok.hu

2020.03.26. 11:31 - Szabó Ákos

A Rózsaliget Társasház felkapott környéken épül meg a Sza-Bi-Qualit munkájával és a Leier termékeivel.

Hirdetés

A tervek szerint halad az építkezés Győr egyik felkapott környékén: a Szent Anna házakként ismert negyedben új, zöld épületet alakítanak ki. A Sza-Bi-Qualit Kft. munkájával elkészülő Rózsaliget Társasházban 120 lakást építenek fel három ütemben, várhatóan Húsvétra már szerkezetkész is lesz az épület.

 

A képre kattintva galéria nyílik (a fotók az építkezés korábbi szakaszaiban készültek).

 

Három kilométerre van a Leier gyára

A beruházás alapanyagainak nagy részét közvetlen közelről, a Leier Hungária Kft. három kilométerre található győri előregyártó üzeméből szállítják. Ennek köszönhetően a beruházás jelentős részénél nem kell aggódni a jelenlegi egészségügyi helyzetben kialakult ellátólánc-akadozások miatt sem. De a Sza-Bi-Qualitot mindemellett felkészülten találta a szituáció: minden alapanyagból legalább egy hónapnyi tartalékuk van.

 

 

Segítenek a korábbi jó tapasztalatok

Lapunkat a beruházásról Szabó Sándor, a cég ügyvezetője, illetve Frank József, a Leier Kft. munkatársa tájékoztatták. Szabó Sándor elmondta: ugyan gyors határidővel, 16 hónappal vállalták el a ház építését, de a korábban szintén Győrben szerzett tapasztalatuk (két 67 lakásos társasházat felépítettek és most a Rózsaligettel párhuzamosan is dolgoznak egy mintegy 90 lakásos épületen) segítségükre van a munkában.

Kifejtette: határozottan jó az együttműködés a Leierrel. Elmondta még: a Sza-Bi-Qualitnál meghozták az összes szükséges óvintézkedést a koronavírus kapcsán is, mind a higiéniai téren és eszközökkel, mind pedig az egy légtérben való tartózkodás csökkentésével. Hangsúlyozta: a cég kitart amellett, hogy dolgozik a megfelelő óvintézkedések mellett és bízik abban, hogy nem fog kifejezetten hosszú ideig tartani az egészségügyi helyzet.

 

 

A digitálisan tervezett gyártásnak vannak előnyei

Frank József kifejtette a felhasznált elemekről, hogy mind kéregfalakat, mind kéregfödémeket, mind pedig téglát is szállítanak a Rózsaliget építkezéséhez. Mint kiderült, a ház pinceszintje javarészt Leier termékeivel készült el, és a föld felett is nagy arányban használják őket.

 

 

Az előregyártott elemek alkalmazásának feltétele, hogy az épület szerkezetét és az ezekbe beépítendő szerelvényeket is a technológiának megfelelően tervezzék meg az egyes ágak felelős tervezői (építész, statikus, gépész és villanyszerelő).  Ezzel a kivitelezési fázis jóval megrövidíthető és jelentősen lecsökken az élűmunka igénye az építkezésnek, ami a jelenlegi vírushelyzetre való tekintettel kevesebb kockázatot jelent. Az építkezésen dolgozó létszám jelentősen csökkenthető a Leier előregyártott fal, födém és lépcső elemeinek alkalmazásával.

Kiemelte, hogy a Sza-Bi-Qualittal együttműködve be tudták építeni a részben Leier-kéregfödémből készülő erkélyekbe előre a kivitelező által biztosított részeket és az együttműködés is jó volt, mint korábban is. Szintén hasznos volt még, hogy a Leier termékeit előre modellezik számítógépen, így a panelek már úgy érkeztek meg, hogy azokba a vezetékeket és villanydobozokat előre beépítették, nem kell emiatt a falakat kibontani.

 


 

Galéria

Mi épül?Leier Hungária Kft.Sza-Bi-Qualit Kft.Győrlakásépítésinnovációúj építésű lakások

Hírlevél

Hirdetés