2024.05.30, Csütörtök
Magyarország legnagyobb Ikea-áruházának építése kezdődik

Magyarország legnagyobb Ikea-áruházának építése kezdődik

origo.hu, hvg.hu, soroksar-aruhaz.hu

2016.05.31. 13:08 - Antal Zsófia

Letették a régió legnagyobb Ikeájának alapkövét Soroksáron. A jövő tavasszal átadásra kerülő 34 ezer négyzetméteres áruház közvetve mintegy 600 embernek biztosít majd munkát.

Hirdetés

Az Ikea 26 éve van jelen a magyar piacon. Az első áruház az Örs vezér téren épült, hét éve pedig megnyitották a másodikat is, Budaörsön. Most a legújabb, soroksári áruház alapkövét rakták le a Bevásárló utcában.

A 34 ezer négyzetméteres áruházhoz 1200 férőhelyes parkoló tartozik majd. Az épület tervezésénél a fenntarthatóság szempontjai uralkodtak: a fűtés-hűtésről geotermikus rendszer, az áramról pedig tetőre helyezett napelemek gondoskodnak majd. A WC-k öblítése esővízzel fog történni.

Már a kilenc fős vezetői csapatot is összeállította az Ikea: a harmadik magyarországi egység vezetője Szabó Ágnes lesz, aki jelenleg az Örs vezér téri áruház élén áll. A leendő vezetők kivétel nélkül jelenleg is a lánc munkatársai, többen már a 2000-es évek eleje óta erősítik a vállalatot.

Soroksárnak jó hír, hogy az Ikea csökkenti a munkanélküliséget, hiszen közel 300 ember fog itt dolgozni. A munkahelyekre várhatóan az év második felében jelentkezhetnek majd az érdeklődők. Ezen felül közel ugyanennyi beszállítónak is munkát adnak. „Ma kevesebb boldogabb és elégedettebb polgármester van, mint én" – jegyezte meg Geiger Ferenc, Soroksár polgármestere a munkanélküliség várható csökkenése kapcsán.

Marek Feltl, az Ikea Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős vezetője azt mondta: az Ikea küldetésének tekinti, hogy minden nap mindenki számára egy jobb életet biztosítson.

Mi épül?Soroksárbútoripar

Hírlevél

Hirdetés