2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Elindult az új INTERSPAR építése Kaposváron
Market Zrt.

Elindult az új INTERSPAR építése Kaposváron

Market Zrt.

2020.04.10. 07:31 - Almási Krisztina

A Market kivitelezésében épül meg a mintegy 11 ezer négyzetméter alapterületű bevásárlóközpont, amely 560 férőhelyes parkolót is kap.

Hirdetés

Elkezdődött az új INTERSPAR építése Somogy megye székhelyén, amely a 61-es főút melletti közel 50 ezer négyzetméteres telken épül fel. A Market Zrt. kivitelezésében megvalósuló, mintegy ötmilliárd forint értékű beruházásnak köszönhetően modern áruházzal gazdagodik a város.

A kivitelezés a területen félbehagyottan álló vasbeton és acélszerkezet lefedésével kezdődik, mellyel párhuzamosan zajlik a földmunkák kivitelezése. Az építőipari cég vírusvédelmi intézkedései miatt az élőmunkát igénylő, helyszíni feladatok szigorú higiéniai előírások betartása mellett zajlanak.


Többféle üzlet és szolgáltatás áll majd a vásárlók rendelkezésére

Az összesen 11 000 négyzetméter hasznos alapterületű központ megvalósítása két részből áll. Egyrészt létrejön egy INTERSPAR-t is magába foglaló épület közel 6 600 négyzetméteren, modern eladótérrel és az üzemi területekkel. Emellett pedig egy vele szoros kapcsolatban álló, másik szakáruházi épületben számos üzletből álló kereskedelmi egység várja majd a vásárlókat több mint 4 400 négyzetméteren.

 

Fotó: Market Zrt.

Az üzletterek külső-belső kialakítása, a felületképzések és a burkolatok a SPAR új standardja szerint készülnek. Az árkád felőli homlokzati szakaszon végigfut majd az úgynevezett „mall utca”, amihez az információs pult, a pénztár felügyelet és a SPAR integrált melegkonyhás vendéglátó egysége kapcsolódik.

A beforduló sarokszárnynál modern, jól felszerelt játszótér és zöldfelület várja a családos vásárlókat. A parkolást 560 darab felszíni férőhely biztosítja majd, köztük lesznek elektromos autó töltési lehetőséggel is felszereltek.


Környezetbarát áruház épül

A SPAR Magyarország üzletpolitikai koncepciójának része az épületek külső-belső megjelenése mellett a környezettudatosság, ami nagy hangsúlyt kapott a tervezés során. Az energiatakarékos LED világítástechnológia mellett a bevásárlóközpont hűtő-fűtőrendszere környezetkímélő, a hulladékhőt is hasznosítani képes szén-dioxidos hűtőközegű hőszivattyús rendszer lesz.

„A somogyi megyeszékhelyen és környékén élők régi álmát váltjuk valóra a beruházással, amelynek keretében rendkívül korszerű, környezetbarát INTERSPAR hipermarketet építünk Kaposváron” – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

A beruházás összesen 90 új munkahelyet teremt.

A mintegy 20 ezer terméket kínáló hipermarketben az aktuális, valódi vásárlói élményt szem előtt tartó SPAR enteriőr koncepció szerint alakítják majd ki az eladóteret, valamint az itt felszerelt berendezéseket.

 

Fotó: Market Zrt.


A tervek szerint 2021-ben nyílik meg az új INTERSPAR

„Kereskedelmi létesítményt építeni izgalmas és összetett feladat, a több ezer vásárló minden nap minőségellenőr is egyben. Ezért az épületnek kifogástalan minőségben kell felépülnie, a nagyfokú igénybevételt jól kell bírnia. Az eddigi tapasztalataink összessége segíti a projektcsapatot a magas igényszint teljesítésében” – tette hozzá Bajnok Sándor a Market Zrt. műszaki igazgatója.

A Market Építő Zrt. legutóbb 2017 első negyedévében adott át INTERSPAR hipermarketet Érden.

A rendkívül rövid kivitelezési idővel számolt kaposvári hipermarket ütemterv szerinti műszaki átadás-átvétele várhatóan 2020 év végén fejeződik be.

Ezzel megoldódik a forgalmas csomópont évtizedes problémája is, így a folyamatosan szépülő városban ezt a területet egyaránt sikerül rehabilitálni.

A felépülő kaposvári áruház a 35. hazai INTERSPAR lesz a SPAR hálózatában.

Mi épül?Market Építő Zrt.Kaposváráruházépítés

Hírlevél

Hirdetés