2024.03.19, Kedd
Átadták a debreceni Jégcsarnok új épületszárnyát
Illusztrációs fotó: Derencsenyi István - debrecenijegcsarnok.hu

Átadták a debreceni Jégcsarnok új épületszárnyát

mti.hu

2020.07.09. 08:00 - Gyöngyösi Klaudia

A 420 négyzetméteres épületet a DEAC Erste-ligás csapata és a DHK junior együttese használja majd.

Hirdetés

Átadták kedden a Derék utcai Debreceni Jégcsarnok új épületszárnyát. A beruházás 300 millió forintból, teljes egészében TAO-támogatásból valósult meg.    

Fodor András, a Debreceni Hokiklub (DHK) elnöke, a DEAC jégkorong-szakosztályának vezetője elmondta: a 420 négyzetméteres épületben két tágas öltözőt alakítottak ki, amelyeket a DEAC Erste-ligás csapata és a DHK junior együttese használ majd.

Elkészült egy multifunkcionális oktatóterem is, amelyben a DHK utánpótlás korosztályainak elméleti képzését végzik.

Az épületben továbbá mosodát, irodákat és tárgyalót is kialakítottak. Debrecen azzal a szinte egyedülálló lehetőséggel rendelkezik a vidéki városok közül, hogy három fedett jégpályája is van. A Derék utca központ két állandó csarnoka mellett a Főnix Csarnok már eddig is több alkalommal volt otthona jeges nagyrendezvényeknek.

 

További sportépületekkel bővülhet a város

A debreceni jégkorong és az egyéb korcsolyasportok fejlődése indokolja, hogy a későbbiekben egy 2500-3000 néző befogadására alkalmas jégcsarnok épüljön a városban.

Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke szerint egyre közelebb van az az idő, amikor a téli olimpián debreceni sportoló is lesz majd. Példaként a női jégkorongot, a rövidpályás gyorskorcsolyát és a műkorcsolyát említette. Mindhárom sportágban olyan versenyzői vannak Debrecennek, akik esélyesek lehetnek az olimpiai részvételre - fűzte hozzá.

Mi épül?Debrecenjégcsarnoksportcsarnoksportberuházások

Hírlevél

Hirdetés