2024.04.19, Péntek
Megkezdődhet az új pécsi vásárcsarnok építése
Látványtervek: Gettoplan-Bluepan

Megkezdődhet az új pécsi vásárcsarnok építése

MTI, kozbeszerzes.hu

2020.07.16. 13:32 - Almási Krisztina

A B Build & Trade munkájával egy 5600 négyzetméteres létesítmény épül meg, melyhez 67 darab parkolóhely és egy hűtőház is tartozik majd.

Hirdetés

Az új pécsi vásárcsarnok megépítéséhez szükséges kiegészítő forrásról is döntött szerdai rendkívüli ülésén a baranyai megyeszékhely önkormányzatának közgyűlése. Ennek értelmében megindulhat a több mint hárommilliárd forintból, javarészt fejlesztési forrásból finanszírozott létesítmény kivitelezése a B Build & Trade munkájával.

A beruházáshoz a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán 2,5 milliárd forintot nyert el a város még 2016 végén, a kivitelezéssel kapcsolatos közbeszerzésen pedig múlt év augusztusában hirdették ki a B Build & Trade Kft.-t nyertes kivitelezőként. A vállalat több mint hárommilliárd forintos ajánlatot tett a munkák elvégzésére, az ehhez szükséges kiegészítő forrás pedig most biztosítottá vált.

 

Látványtervek: Gettoplan-Bluepan

A pécsi belvárosban, a jelenlegi piaccsarnoktól délre eső területen, több mint 13 400 négyzetméteres telken építik meg az új pécsi vásárcsarnokot, amely 5600 négyzetméteres nettó alapterülettel nyílik majd meg és egy hűtőház is tartozik majd hozzá.

Az összesen 67 darab parkolóhelyet 1200 négyzetméteren alakítják ki, a területen pedig 860 négyzetméteren zöldítést is végeznek.

A kivitelező a vásárcsarnok létrehozásán kívül a víz-, szennyvíz-, csapadékvíz- és közműcsatorna építési munkálatait is végrehajtja, valamint út-, járda- és körforgalomépítést is végez.

A Gettoplan-Bluepan konzorcium tervei alapján egy modern és világos, a vevők és az árusok számára is jól áttekinthető vásárcsarnok épül.

 

Látványtervek: Gettoplan-Bluepan

 

Mi épül?B Build and Trade Kft.Pécsvásárcsarnok

Hírlevél

Hirdetés