2024.04.25, Csütörtök
Éjjel szállították a hatalmas tartóelemeket az épülő tatabányai sportcsarnokhoz
Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Éjjel szállították a hatalmas tartóelemeket az épülő tatabányai sportcsarnokhoz

magyarepitok.hu

2020.09.10. 10:17 - Almási Krisztina

A Weinberg’93 Kft. által gyártott tartószerkezeteket speciális kísérlettel és biztonsággal juttatták el Sárospatakról Tatabányára.

Hirdetés

A Fejér B. Á. L. Zrt. és az Épkar Zrt. közös munkájával, mintegy 18,5 milliárd forintból épül Tatabányán a 6000 férőhelyes multifunkcionális sportcsarnok, melyhez a közelmúltban kezdték el szállítani Sárospatakról a Weinberg’93 Kft. által legyártott óriási acél tartószerkezeti elemeket – fotósunk a kamionokat kísérve rögzítette az éjjeli szállítás folyamatát.

 

Egy fordulóval két tartószerkezeti elem szállítása volt lehetséges (Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu)

A szállítás kihívásairól a helyszínen Berkó Tamás, a Berkó & Berkó Special Transport Kft. munkatársa számolt be lapunknak. A cég túlméretes szállítmányozással foglalkozik külföldön és belföldön egyaránt, maximum 48 méter hosszúságú és 160 tonnás szállítmány mozgatását tudják megoldani.

A Weinberg által gyártott acélszerkezeti elemeket a sportcsarnok tetőszerkezetébe fogják beépíteni.  Eddig 6 darab ilyen tartóelemet szállítottak le, fordulónként két óriás elem szállítása lehetséges, az összes nagytartó szállításához többször fogják megtenni az óriás szerelvények a Sárospatak–Tatabánya távolságot.

Egy rácsos tartószerkezeti elem mintegy 40 méter hosszú, 5 méter széles és 23 tonnát nyom.

Fotó: Weinberg'93 Kft.

Ezeket az elemeket a Weinberg’93 Kft fogja a helyszínen is összeszerelni és a Berkó & Berkó által biztosított darukkal emelik majd be a sportcsarnok tetejére.

Kihívást jelentett a tartóelemek Sárospatakról Tatabányára történő eljuttatásában, hogy a szállítást össze kellett hangolni a forgalommal, valamint ilyen súlyú és szélességű szállítmány mozgatása esetén előírt a rendőri kíséret is, így a rendőrséggel is össze kellett hangolni a szállítást.

A kamionokat az acélszerkezetek szállítása során három szakkísérő autó, két előfutó/kísérőautó és egy rendőrautó kísérte.

 

(Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu)

 

Galéria

Mi épül?Weinberg '93 Építő Kft.Épkar Zrt.Fejér-B.Á.L. Zrt.TatabányaSárospataksportcsarnoksportberuházások

Hírlevél

Hirdetés