2024.04.22, Hétfő
Első alkalommal léphettünk be az épülő Néprajzi Múzeum területére - galéria
Fotók: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Első alkalommal léphettünk be az épülő Néprajzi Múzeum területére - galéria

magyarepitok.hu

2020.09.10. 12:47 - Gyöngyösi Klaudia

Több, mint háromszor nagyobb kiállítótérrel és új állandó tárlattal várja a látogatókat az új múzeum 2022-ben.

Hirdetés

Elérte legmagasabb pontját az új Néprajzi Múzeum díjnyertes épülete – derült ki az épületet bemutató sajtóbejáráson. A Liget Budapest Projekt keretében, a Magyar Építő Zrt. és a ZÁÉV Zrt. munkájával épülő intézmény kivitelezése jó ütemben halad a korábbi parkoló helyén, az 56-osok terén.

A projektben az Óbuda Group a Főber Zrt.-vel konzorciumban a projektmenedzsment, a műszaki ellenőrzés és a költségmenedzsment feladatait látja el.

 

 

Már látható az épület majdan két domboldalt képező íves szerkezete, míg a – kiállítótereknek is helyet adó - térszín alatti szinteken már a szakipari munkákat végzik.

A Néprajzi Múzeum több mint százéves története során először költözhet a gyűjtemény saját igényei szerint kialakított otthonba, amelyben a régi, Kossuth téri épülethez képest több mint háromszor nagyobb kiállítótér áll majd rendelkezésre a páratlanul gazdag gyűjtemény bemutatására.

 

A Világ legjobb középülete díjat elnyert építmény már 2022-ben nyitva áll a látogatók előtt

A magyar Napur építésziroda terve a nemzetközi zsűri egyhangú döntése alapján olyan világhírű tervezők pályamunkáit utasította maguk mögé, mint Zaha Hadid, Reem Kolhaas, Bernard Tschumi  vagy a Björke Ingels Group.

 

A már építés alatt álló új Néprajzi Múzeum 2018-ban a „Világ legjobb középülete” díjat nyerte el a rangos nemzetközi ingatlanszakmai versenyen, az International Property Awardson, ahol megkapta a „World’s Best Architecture” különdíjat is.

A Néprajzi Múzeum épülete már ősszel szerkezetkész állapotba kerül, és 2022 elején pedig birtokba vehetik a látogatók.

Galéria

Mi épül?Magyar Építő Zrt.ZÁÉV Építőipari Zrt.Néprajzi MúzeumBudapestmúzeumÓbuda GroupFőber Zrt.

Hírlevél

Hirdetés