2024.03.19, Kedd
Évekre bezárt, most megújulva kinyit: négycsillagos hotelt adtak át Zalában
MTI/Varga György

Évekre bezárt, most megújulva kinyit: négycsillagos hotelt adtak át Zalában

MTI, turizmus.com

2020.09.23. 15:52 - Kalácska-Nagy Nóra

A belvárosi létesítmény októbertől 64 szobával és 1000 négyzetméteres wellnessközponttal várja vendégeit.

Hirdetés

Ünnepélyes keretek között átadták a kínai tulajdonban lévő Willis Hotelt Zalaegerszegen, a beruházás értéke meghaladja az egymilliárd forintot.

Vej Vej Csang, a négycsillagos hotel igazgatója felidézte, hogy 2017-ben vásárolták meg a hotel épületét és kezdték el a fejlesztést. A korszerűsítéssel 64 szobás hotelt alakítottak ki, amelynek

  • 100 férőhelyes konferenciaközpontja,
  • 120 személyes étterme,
  • és 1000 négyzetméteres wellness-központja is van.

A belvárosban található hotelkomplexumnak nemcsak turisztikai, hanem kereskedelmi és rekreációs szerepet is szánnak.

 

Vízesésként ömlik a víz a barlangszerű térben

A hotel szobáihoz klíma, szobaszéf, extra vastagságú gyógymatrac, minibár tartozik, valamint kávé-, wellnesstea- és luxus fürdőszobai pipere bekészítéssel is kedveskednek a szálló vendégeinek.

 

Fotó: Willis Hotel

A hotel 1135 négyzetméteres Semira Day Spa élményfürdőjét eredeti marokkói berendezéssel alakították ki.

A kétszintes wellnessoázisban több különböző hőmérsékletű és funkciójú medence található. A barlangszerűen kialakított térben a felső részről óriási vízesésként ömlik le a víz az alsó medencékbe. Az élménymedencében nyakmasszázs, pezsgőfürdő, valamint Kneipp taposómedence szolgálja a kikapcsolódást. A fürdőt szaunapark egészíti ki

  • hagyományos finn szaunával,
  • bioszaunával,
  • aromakabinnal,
  • gőzfürdővel,
  • és jégbarlanggal.

Az étterem kínálatában szerepelnek helyi, friss alapanyagokból készült zalai ízek, de nemzetközi fogások is terítéken lesznek.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára elmondta: szükség van arra, hogy a vírus által veszélybe került szektorok szereplői fennmaradjanak, és a járvány után újra meg tudjanak erősödni, gazdagítva ezzel ismét a régiót és az országot.

Balaicz Zoltán polgármester a nyitóünnepségen kifejtette: eredetileg 1981-ben nyílt meg a szálloda Balaton Hotel néven, ami 1985-ben társalgóval, majd 2000-ben konferenciateremmel bővült. A fedett élményfürdőt pedig 2004-ben adták át a vendégeknek. A 2008-as válság következményeként a hotelt 2010-ben bezárták, majd 2017-ben került egy kínai befektetőcsoport birtokába.

Mi épül?Zalaegerszeghotelszállodafelújításturizmus

Hírlevél

Hirdetés