2024.06.17, Hétfő
300 férőhelyes parkolóházat is létrehoztak a felújított vásárcsarnok mellett Győrben
Illusztráció - Pixabay

300 férőhelyes parkolóházat is létrehoztak a felújított vásárcsarnok mellett Győrben

mti.hu, innovácio.gyor.hu

2020.10.20. 18:30 - Gyöngyösi Klaudia

A beruházás a STRABAG Általános Építő Kft. és a HIDRO-PLAN Győriterv Mélyépítés Tervező Kft. közreműködésével valósult meg.

Hirdetés

Befejeződött a "Zöld város kialakítása Győrben" elnevezésű projekt, amelynek részeként teljesen felújították a Hermann Ottó utcai vásárcsarnokot, mellette egy 300 férőhelyes parkolóházat építettek, valamint fejlesztették a környező zöldterületeket is.

A beruházás a HIDRO-PLAN Győriterv Mélyépítés Tervező Kft. és a STRABAG Általános Építő Kft. közreműködésével valósult meg.

A vásárcsarnokban:

  • korszerű gépészeti rendszert építettek ki közmű-rekonstrukcióval, energetikai korszerűsítéssel kiegészítve,
  • teherliftet és a mozgáskorlátozottak közlekedését segítő liftet és mozgólépcsőt építettek be,
  • akadálymentesítették a parkolót, a mellékhelyiséget és az információs pultot,
  • valamint az elektromos járműveknek töltőberendezéseket telepítettek a parkolóban.

 

Kamerarendszereket és okos oszlopokat is telepítettek

A parkolóház mellett új zöldterületet hoztak létre, a Malom ligetben és az Ady-dombon többi között megújították a növényzetet, felújították a köztéri berendezéseket, a kerti bútorokat, az út-és térburkolatokat, a locsolóhálózatot, kutyafuttatókat alakítottak ki, valamint kamerarendszereket és internetelérést biztosító okos oszlopokat telepítettek.

A sportpálya szinte teljesen megújult: a területet kerítés fogja közre, a pályán gumi burkolat található, az esti világításnak köszönhetően pedig sötétedés után is használható.

Bővült a sportolási lehetőségek köre, hiszen nemcsak teqball pálya, hanem 4 db kosárpalánk is elhelyezésre került. A fiatalabb korosztály számára sportpálya mellett, a kerítésen kívül egy tér került kialakításra, amelynek központi eleme a nézők számára tervezett ülőfal. Továbbá, egy pingpongasztal is helyet kapott a téren.

A program Győr önkormányzata és a tulajdonában lévő Győr-Szol Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. konzorciumában valósult meg, amely az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a magyar központi költségvetési előirányzatból több mint 3,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert.

Mi épül?Strabagépítőipari cégekHIDRO-PLAN Győriterv Mélyépítés Tervező Kft.parkolóházvásárcsarnok

Hírlevél

Hirdetés