2024.03.19, Kedd
Elkészült a felújított strandfürdő és sportcentrum Szolnokon
Illusztráció (galerius-furdo.hu)

Elkészült a felújított strandfürdő és sportcentrum Szolnokon

MTI

2020.10.22. 12:15 - Almási Krisztina

Az atlétikai centrum fejlesztése során 7300 négyzetméteres rekortán pályaburkolatot alakítottak ki, a fürdőnél vízforgató berendezésekkel látták el a medencéket.

Hirdetés

Ünnepélyes keretek között átadták Szolnokon a megújult Véső úti atlétikai centrumot és strandfürdőt szerdán. A strandfürdő a Modern Városok Programban megítélt bruttó 1,9 milliárd forintból korszerűsödött, az atlétikai centrum fejlesztésére a magyar állam 1,7 milliárd forintos támogatásából került sor.

A strandfürdő 1,3 hektrár alapterületű (az egykori MÁV-strand) korszerűsítése során a medencéket megőrizték az eredeti méretükben, de vízforgató berendezésekkel látták el őket és egy gyógyvizes termálemedencét is felújítottak.

A termálkút több mint 1000 méter mélységről 60 Celsius-fokos vizet produkál, ezzel fűtik a termálvizet.

A vendégek kényelmét új, modern öltözőépület biztosítja több mint 450 négyzetméteren, ezen kívül a gépészet is felújítást kapott.  A strandfürdő területén 8 ezer négyzetméternyi zöld terület található, a beruházás során 40 fát ültettek. A fürdőt egyidejűleg nyáron 788 fő, télen pedig 347 fő tudja látogatni.

A sportcentrum honlapján szereplő információk szerint a pénteken nyitó strandon a téli szezonban az 50 méteres fedett úszómedence, illetve a kültéri termálmedence üzemel.


Több sport számára biztosít gyakorlást a megújult sportcentrum

Az atlétikai centrum beruházása során 7300 négyzetméter rekortán pályaburkolat készült el nyolc futópályával, valamint négy távolugró-gödör épült meg. A súlylökő, kalapácsvető, és diszkoszvető részleg is megfelel a nemzetközi előírásoknak.     

Az új főépület alapterülete közel 1000 négyzetméter, a fedett lelátó bruttó alapterülete 570 négyzetméter és 512 néző befogadására alkalmas.

A földszinten 300 négyzetméteren többek közt négy öltöző és egy akadálymentes blokk is található. Az emeleten 300 négyzetméteren két edzői irodát alakítottak ki, zuhanyzóval együtt. A projekt részeként tárgyalóterem, illetve a versenyek idején használatos versenybírói célfotó technikai helyiség, szociális blokkok, teakonyha és négy öltöző is létesült.

A futófolyosó alapterülete megmaradt: 102 méter hosszú és 12 méter széles. A nyolcpályás futófolyosó távol- és hármasugróhelyek kialakításával teljesen új rekortán burkolatot kapott.


Egy komplett városzrész született újjá Szolnokon

Az átadón elhangzott, hogy a szolnoki Véső út és térsége egy komplex városrehabilitációs program során újult meg, ennek keretében korszerűsödött az atlétikai centrum és a strandfürdő, valamint a tavaly szeptemberben átadott B. Nagy Pál Sportcsarnok.

A mintegy 12 ezer lakosú városrészt érintő projekt a többi között csatornaberuházást, a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítését, a közvilágítási rendszer korszerűsödését, új autóbuszjárat indítását, úthálózat-felújítást, parkolók kialakítását, fák ültetését tartalmazza a Terület- és Településfejlesztési Program forrásából.

Mi épül?Szolnokstrandfürdőfejlesztéssportberuházások

Hírlevél

Hirdetés