2024.03.19, Kedd
Hamarosan új bölcsőde segíti a Kecskeméten élő családokat
Illusztráció: kistarcsa.hu

Hamarosan új bölcsőde segíti a Kecskeméten élő családokat

magyarepitok.hu

2020.10.28. 08:00 - Kalácska-Nagy Nóra

Az épületet komplex akadálymentesítéssel alakítják ki, valamint egy 6,6 kW teljesítményű napelemes rendszerrel is felszerelik.

Hirdetés

Bács-Kiskun megyeszékhelyének önkormányzata írt ki pályázatot egy új, kétcsoportos bölcsőde építésére – derült ki az uniós közbeszerzési adatokból. A létesítmény 411 millió forintból, az uniós TOP program támogatásával valósulhat meg.

A 26 férőhelyes intézmény a Platán utca 1. szám alatt, közvetlenül a meglévő óvoda mellett épülhet meg. Ezzel a fejlesztéssel a Katonatelepen élő családok már nemcsak óvodai és iskolai, hanem bölcsődei nevelést is igénybe tudnak venni.

 

Kerti játékok is várják a kicsiket

A fejlesztés eredményeként egy közel 500 négyzetméteres bölcsőde jöhet létre. A kivitelező feladata lesz a bölcsőde építésén túl a hozzátartozó játszóudvar, előkert és parkolóhelyek kialakítása is.

A földszintes bölcsőde épületében helyet kap

  • két csoportszoba,
  • gyermekmosdók és gyermeköltözők,
  • közösségi helyiség,
  • egyéb szociális és kiszolgáló helyiségek (illemhelyek, zuhanyzók, öltözők, irodák, raktárak, mosó),
  • valamint melegítőkonyha is készül.

Továbbá a csoportszobákhoz a játszóudvar felé teraszok fognak kapcsolódni. Az épületet komplex akadálymentesítéssel alakítják ki, valamint egy 6,6 kW teljesítményű napelemes rendszerrel is felszerelik.

A kert- és parképítési munkák során 1000 négyzetméter füvesítést kell megoldani, valamint 10 kerti játékot és 9 kerti bútort helyeznek el a szakemberek.

Az ajánlatokat november 19-ig lehet benyújtani.

Mi épül?KecskemétbölcsődeTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)

Hírlevél

Hirdetés