2024.04.25, Csütörtök
Átadták a híres fürdőváros új látogatóközpontját és rendezvényterét
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Átadták a híres fürdőváros új látogatóközpontját és rendezvényterét

magyarepitok.hu

2020.12.19. 08:35 - Kalácska-Nagy Nóra

Különleges belső tér született Zalakaroson a Szabadics cégcsoport munkájával.

Hirdetés

Legutóbb júliusban adtunk hírt a Zalakaroson zajló projektről, amely a Szabadics Zrt. kivitelezésében valósul meg. A fürdővárosban történő fejlesztés mostani állásáról Szabadics Roland építésvezető számolt be lapunknak.

Minden szempontból végéhez közeledik a projekt, a nyáron befejezett szerkezetépítési munkák után a kiszolgáló épület és a látogatóközpont műszaki átadása is megtörtént novemberben, a szerződéses határidő előtt. A külön szerződés keretében megvalósuló külső rész - amely magában foglal egy rendezvényteret és arborétum fejlesztést - műszaki átadása december folyamán szintén megvalósult.

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Az arborétum és a rendezvénytér átadása is megtörtént

A kiszolgáló épület esetében elkészült a homlokzat színezése, és a kültéri színpad kapott egy aquapanel burkolatot, illetve fa borítást. A látogató épület belső munkálataival is teljes mértékben elkészültek, így a festéssel, burkolással, gépészeti és villamos szerelvényezésekkel. A szakemberek már az üzempróbán is túl vannak.

A kültéri munkák kapcsán a Szabadics mélyépítő üzletága is érintett. A csaknem 3000 fő befogadására alkalmas rendezvénytéren kialakítottak egy szökőkutat, egy térkővel borított sétányt, és egy parkolót.

„Ezenkívül növénytelepítéseket végeztünk, Kneipp taposót hoztunk létre és SUD szikkasztó rendszert alakítottunk ki. Bővítettük az arborétumot felnőtt fitnesz eszközökkel és új játszótéri elemekkel, valamint futópályával”

– sorolta az építésvezető.

 

Különleges belső tér született

A szakember szerint a rendezvényhelyiség belső kialakítása mindeneképp említést érdemel. „Ez egy akusztikus oldalfalakkal határolt tér lett, ahol az akusztikus falat különböző dőlésszögű síkokkal bontottuk meg függőleges, díszítő LED világítással megbolondítva, kárpit borítással fedve a falakat.”

Az egyedi elemek sora ezzel nem ér véget.

„A látogatóközpont előcsarnokában, amely egy több mint 30 méter hosszú üvegfallal van határolva, a főlépcső és a galéria korlátján, illetve az álmennyezeten is díszítő kötél álmennyezetet alakítottunk ki. Ezek közül a mennyezeten elhelyezett jurta kötél rendszer a természetességet idézi elő.”

„A beruházás során a megrendelő, Zalakaros város önkormányzata magas színvonalú audiovizuális berendezéseket kapott, ezek mind mobil eszközök, így igény szerint elhelyezhetőek és telepíthetőek. Az eszközök helyét - a megfelelő hatást elérve - mi alakítottuk ki szakemberek segítségével” – összegezte az újdonságokat Szabadics Roland.

Galéria

Mi épül?Szabadics Zrt.Zalakaroslátogatóközpontrendezvény

Hírlevél

Hirdetés