2024.04.16, Kedd
Miskolc új stadionja rendezvényközpont is lesz
Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Miskolc új stadionja rendezvényközpont is lesz

magyarepitok.hu

2018.05.06. 11:33 - Szabó Ákos

A Market 15 ezer fős lelátóval ellátott, modern létesítményt épített fel Miskolcon

Hirdetés

Először léphetett pályára a diósgyőri futballklub új otthonában, a Market Építő Zrt. által átadott új stadionban. A komplexum építkezését a régi stadion bontásával kezdték el mintegy másfél éve, a legmagasabb pontján 27 méter magasra emelkedő komplexum bokrétaünnepségét augusztusban tartották meg. A létesítmény  a jövőben kulturális rendezvénytérként is szolgál majd, a sportesemények mellett kulturális, szabadisős és családi programokat is lebonyolíthatnak majd benne.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

Most a Mezőkövesd Zsóry FC ellen lépett pályára a DVTK a szombati nyitóünnepség után. A hazai csapat ugyan a meccset egy 89. percben kapott gólnak köszönhetően elveszítette, de az építmény lelátói szinte teljesen megteltek.

 

A bemelegítéshez a kivitelező logóját is felvették a játékosok.

 

Több mint 17 ezer köbméter beton építettek be

Az összesen 4617 négyzetméternyi hasznos alapterületű stadion 15 ezer fős, vandálbiztos székekkel ellátott lelátót kapott. A játéktér minden szempontból megfelel az UEFA IV-es és az MLSZ A-infrastruktúra kategória előírásainak, szükség esetén fűthető és automata locsolóberendezéssel is ellátták. A vasbetonból kialakított lelátót három fő irányból tudják megközelíteni a szurkolók.

 

 

12 büfé, 9 vizesblokk és egy különálló söröző is elkészült, a létesítmény első emeletén pedig 500 fős termet adott át a Market. A második emeleten többek között a skyboxok és a gépészeti központ található, a média közvetítőállásait pedig a harmadik emeleten alakították ki. A komplexum mintegy 17, 4 ezer köbméter beton és 640 tonna acél felhasználásával készült el.

 

 

Modern sportkomplexumot kapott Miskolc

Fürjes Balázs, a beruházásért felelős kormánybiztos felköszöntő beszédében kitért a 108 éves klub nagy múltjára, majd rámutatott: igazi 21. századi esemény központot lett a DVTK új otthona. Miskolc és Diósgyőr megérdemli az új létesítményt – tette hozzá.

Kriza Ákos polgármester arra mutatott rá: a 21. századi aréna illik Miskolchoz, a városnak miden adottsága megvan arra, hogy nagy tetteket vigyen éghez.

 

 

Galéria

Market Építő Zrt.Mi épül?stadionépítéssportberuházásokMiskolcDiósgyőr

Hírlevél

Hirdetés