2024.04.20, Szombat
Befejező szakaszához érkezett a Pécsi Tudományegyetem új tömbjének kivitelezése
Strabag/Facebook

Befejező szakaszához érkezett a Pécsi Tudományegyetem új tömbjének kivitelezése

magyarepitok.hu, Strabag/Facebook

2021.04.01. 16:39 - Kolinek Nóra

A Strabag munkájával készül az intézmény új fogászati tömbjének kialakítása, melynek keretében egy közel 3000 négyzetméteres épületet emelnek.

Hirdetés

Már több alkalommal beszámoltunk a Pécsi Tudományegyetem Fogászati Elméleti tömbjének kivitelezési munkálatairól. A kivitelezés most az utolsó szakaszhoz érkezett – derült ki a kivitelező Strabag Építő Kft. csütörtöki Facebook bejegyzéséből.

A beruházás megfelelő ütemben zajlik, így az határidőre, 2021 szeptemberére várhatóan be is fejeződik.

A munkálatokat követő műszaki átadást és használatbavételi eljárást követően veheti át az egyetem a 2.748 négyzetméteres 5 szintből álló épületet.

A létesítményt Masszi Pál és Laurencsik Tamás tervezte a Masszi Építész Irodától.

 

Modern oktatási központtal gazdagodik a megyeszékhely

A fejlesztéssel egy olyan fogorvosi oktatási központot hoznak létre, amely biztos hátteret nyújt a fogorvostan-hallgatók képzésének, a szakfogorvosképzésnek és a szakorvosok továbbképzésének egyaránt. Az intézményben 60 fogászati széket alakítanak ki.

Az önálló pécsi fogorvosképzés a hetvenes évek közepén indult, amikor a képzésnek jelenleg otthont adó, 100-120 hallgatós kapacitásra méretezett épületet átadták. Az ezredfordulótól az oktatás angol és német nyelvű programokkal bővült, jelenleg a szaknak több mint félezer hallgatója van.

A beruházásnak köszönhetően Pécs és az egyetem egy impozáns épülettel és egy modern oktatási központtal fog gazdagodni, amely méltó otthona lesz a fogászati képzéseknek.

 

Mi épül?StrabagPécsi TudományegyetemPécsoktatási beruházásegészségügyi fejlesztésMasszi Építész Iroda

Hírlevél

Hirdetés