2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Hamarosan átadják a pécsi egyetem oktatási és kutatási épületszárnyát
Az épület látványterve (civilhetes.net)

Hamarosan átadják a pécsi egyetem oktatási és kutatási épületszárnyát

mti.hu

2020.06.11. 15:47 - Gyöngyösi Klaudia

A csaknem 3000 négyzetméter alapterületű és több mint 60 fogászati széket magába foglaló oktatási intézmény a Strabag kivitelezésében valósul meg.

Hirdetés

A tervek szerint haladnak a Pécsi Tudományegyetem (PTE) kiemelt beruházásai. Az általános orvostudományi kar oktatási és kutatási épületszárnya július közepére, a fogászati elméleti tömb legkésőbb a jövő év szeptemberére elkészül.

Ahogy azt korábban megírtuk, a kivitelezési munkálatokat a Strabag Építő Kft. végzi több mint 10 milliárd forintból, az épületet pedig Masszi Pál és Laurencsik Tamás tervezte a Masszi Építész Irodától.

Az egyetem hivatalos közleménye szerint, az oktatási és kutatási szárny építése a veszély- és járványügyi helyzetben a lehetőségekhez képest jól haladt. A kivitelező cég gyorsan pótolta a megfelelő számú szakemberállományt, és kezelni tudta az egyedi gyártású anyagok szállítási nehézségeit is.

Így a munka július közepére befejeződik, és megkezdődhet a műszaki átadás-átvétel, amely augusztusban lezárul.

 

A fogászati tömb kivitelezése is a tervek szerint halad

A több mint tízmilliárd forintos beruházással készülő épület alapkövét 2018. decemberben helyezték el, a 12 ezer négyzetméter területű, ötszintes szárny kialakítása a Janelia Research Campus (Egyesült Államok) és az új Max Planck-kutatóépületek (Németország) struktúráját ötvözi.

Ütemterv szerint zajlik a több mint kétmilliárd forintos ráfordítással készülő fogászati elméleti tömb építése is.

Az elmúlt hónapokban a terület előkészítése, az alapozás, a szerkezetépítés zajlott. Ha minden az eddigiek szerint halad, akkor tartható a 2021. augusztus-szeptemberi átadás. Az egyetem a csaknem háromezer négyzetméteres hasznos alapterületű és több mint hatvan fogászati széket magában foglaló oktatási intézményt az Emberi erőforrás fejlesztési operatív program (EFOP) mintegy hétmilliárd forintos támogatásával zajló projekt részeként építi meg.

Mi épül?StrabagPécsi TudományegyetemPécsoktatási beruházásMasszi Építész Iroda

Hírlevél

Hirdetés