2024.03.29, Péntek
Vác térségében folytatódik az M2-es négysávosítása
Az M2-es 2019-ben átadott szakasza - Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Vác térségében folytatódik az M2-es négysávosítása

magyarepitok.hu

2021.08.10. 10:00 - Hegedűs Gergely

Vác déli és északi csomópontja között mintegy 10 kilométeren fejlesztik a főutat.

Hirdetés

Folytatódhat az M2-es gyorsforgalmi út fejlesztése a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. legfrissebb közbeszerzése szerint.

A TED-en megjelent ajánlati felhívásban a NIF Zrt. tervezőt keres Vác déli csomópontja és Vác északi csomópontja közötti szakasz négysávosításához.

A nyertes tervező feladata az engedélyezési és kiviteli tervek készítése, valamint a szükséges engedélyek megszerzése lesz.


Az M2-es korábbi fejlesztésével összhangban kell tervezni

 

A kiírásból az is kiderül, hogy a jelenleg kétsávos (helyenként háromsávos) szakasz mintegy 10 kilométeren fog négysávosodni és leállósávokkal bővülni. A közbeszerzés arra is utal, hogy a projektet az M2-es Budapest és Vác közötti korábbi fejlesztésével összhangban kell megtervezni. Az agglomerációs térség számára kulcsfontosságú fejlesztés átadására 2019 októberében került sor.

A kiírás kitér arra is, hogy az 1990-es években, a jelenlegi kiépítés keretében az M2 gyorsforgalmi út feletti hidak a tervezett teljes négysávos keresztmetszetre már kiépítésre kerültek. Ezzel a nyomvonal rögzítetté vált. A projekt négy meglévő különszintű csomópontot érint. A szakaszon a zajárnyékolás megfelelőségét is felül kell vizsgálni és szükség szerinti meg kell tervezni.

ÚtépítésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)VácM2-es

Hírlevél

Hirdetés