2023.03.26, Vasárnap
Új épülettel bővül a miskolci kórház
Illusztráció - Fotó:Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Új épülettel bővül a miskolci kórház

weborvos.hu, MTI

2020.08.01. 07:36 - Hegedűs Gergely

Egy országos program keretében Győrben, Miskolcon, Nyíregyházán és Szolnokon új gyermekpszichiátriai részleg jön létre; Pécsett és Szegeden a meglévőt korszerűsítik.

Hirdetés

Bővül a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház - derült ki a weborvos.hu híréből. A miskolci intézmány egy közel 500 négyméteres gyermekpszichiátriai épületet kap, a 6 milliárd forintos projektet uniós forrásból valósítják meg.

Az MTI beszámolója szerint a beruházás alapkövét csütörtökön helyezték el. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közleménye szerint a bővítéssel egy 15 ágyas gyermekpszichiátriai részleg létesül a felnőttpszichiátriai osztályon belül.


A fekvő- és járóbeteg ellátás is bővül

A fejlesztés egy országos program keretében történik meg: aktív gyermekpszichiátriai fekvőbeteg-osztályokat vagy gyermekpszichiátriai részlegeket alakítanak ki Győrben, Miskolcon, Nyíregyházán, Szolnokon. Pécsett és Szegeden a meglévő fekvőbeteg-ellátás korszerűsítése és kapacitás-bővítése történik meg.

A járóbeteg-ellátási és gondozási keretek is fejlődnek: komplex járóbeteg-ellátó egységek bővítése, vagy létrehozása valósul meg Zalaegerszegen, Veszprémben, Székesfehérváron, Nyíregyházán, Fehérgyarmaton, Debrecenben, Szolnokon, Kecskeméten, Szegeden és két pécsi helyszínen.

Mi épül?Miskolcegészségügyi fejlesztéskórházfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés