2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Új sportkomplexummal gazdagodik a határmenti kisváros
Illusztráció: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Új sportkomplexummal gazdagodik a határmenti kisváros

magyarepitok.hu

2021.05.20. 15:53 - Kalácska-Nagy Nóra

A beruházás részeként egy szabadtéri amfiteátrum is létesül.

Hirdetés

Már keresik a sátoraljaújhelyi sportkomplexum kivitelezőjét. A Várhegy Üdülő Vendéglátó Kft. Sátoraljaújhely Várhegyen egy új sportkomplexumot és rendezvényközpontot kíván létrehozni. Az erre vonatkozó ajánlat az európai közbeszerzési értesítőből érhető el, melyre május 25-ig lehet pályázni.

A tervezett épület 1638 négyzetméter beépített alapterületű lesz, amely két szerkezeti egységben magába foglal a csarnok szerkezeti részen

  • egy teremlabdarúgó pályát,
  • egy kézi- és kosárlabdapályát,
  • és egy lelátót.

 

Wellness, focipálya és strandröplabda pálya is lesz

A kiszolgáló blokkban öltözőket, mosdókat és egy wellness részleget is kialakítanak, mindehhez 81 férőhelyes parkolót biztosítanak. A legnagyobb egybefüggő térfogatú helyiség a sport- és rendezvényterem lesz, ennek össztérfogata csaknem 12 ezer légköbméter, födém fesztávja 30 métert, szabad belmagassága pedig 10 métert tesz ki.

Az épület részben terepbe süllyesztett kialakítással valósul meg, tetőzetén pedig extenzív, valamint részben járható félintenzív zöldtetős megoldást alkalmaznak.

Kültéren kialakítanak továbbá egy 22x44 méteres műfüves, kispályás futballpályát, továbbá egy 22x44 méteres, speciális gumiburkolattal ellátott kézilabda-, és kosárlabdapályát. Felújítják és kibővítik a már meglévő kültéri úszómedencét, a medence környezetében pedig egy 15x24 méteres strand-röplabda pályát építenek. Így a kültéri sportpályák területe eléri majd a 2296 négyzetmétert.

Szintén a beruházás részeként egy szabadtéri amfiteátrum is létesül, valamint a kivitelező feladata a több mint 22 ezer négyzetméter nagyságú terület parkosítása is.

A projekt Natura 2000 területen helyezkedik el, ezért különösen a biológiai diverzitás megőrzése érdekében kiemelten fontos a területre vonatkozó szabályok figyelembe vétele.

Mi épül?Sátoraljaújhelysportberuházások

Hírlevél

Hirdetés