2024.04.19, Péntek
Így alakul a pécsi sportegyesület legújabb pályáinak építése - Fotók

Így alakul a pécsi sportegyesület legújabb pályáinak építése - Fotók

magyarepitok.hu

2021.12.21. 10:15 - Kalácska-Nagy Nóra

A B Build szakemberei a futballpályán az alépítményi munkálatokat végzik, illetve a lelátóépület szerkezetépítésén dolgoznak.

Hirdetés

Ahogyan korábbi cikkünkben megírtuk, a B Build & Trade Kft. végzi a Pécsi Vasutas Sportkör (PVSK) legújabb sportlétesítményeinek építését a pécsi Verseny utcában. A projekt keretében létrejön egy új, 100x64 méteres futballpálya NB III. minősítéssel és eköré épülnek a különböző sportpályák és épületek, úgy mint

  • a 800 fő fogadására alkalmas kétszintes lelátó,
  • a kétszintes judo és ökölvívó részleg,
  • a fedett, 45x25 méteres játékterű NB II futsal pálya,
  • valamint az atlétikai csarnok, amelyből nyílik egy szintén fedett, négypályás, 115 méter hosszú futófolyosó.

Emellett további két műfüves futballpályát is kialakítanak.

Már az atlétika csarnok szerkezete is épül

Molnár Márk építésvezető úgy tájékoztatta lapunkat, a futballpályán az alépítményi munkálatok készülnek a villámvédelem, az öntöző- és drénrendszer, valamint a zúzottkő szivárgó paplan kiépítésével.

A 800 férőhelyes lelátóépület szerkezetépítésén dolgoznak, a földszint feletti födém zsaluzása, vasszerelése és falazási munkálatai készülnek. A judo és ökölvívó részleg, illetve futsalpálya és atlétika csarnoknál szintén a felmenő szerkezet épül, ezenkívül megkezdődtek a villamos alapszerelések is. A külső közműépítésnél a szennyvíz- és csapadéknyomvonal építése zajlik, valamint a parkoló területének előkészítő munkálatai.

Előregyártott födémelemekkel dolgoznak majd

Ami a jövő évi munkákat illeti: év elején a futsalpálya acélszerkezete is elnyeri végső helyét, továbbá a lelátó előregyártott betonelemeit illesztik a helyükre. A judo és ökölvívó épületrészen pedig felkerülnek az egyenként közel 12,5 tonna súlyú és 16 méter hosszú előregyártott vasbeton üreges födémpanelek. Végül az épületrészek külső zárásával párhuzamosan megindulnak a nagyobb volumenű belső szakági munkálatok is.

A külső részeken a futballpálya rétegrendjének kialakítását végzik el, illetve a parkoló további munkálatai készülnek majd – foglalta össze a B Build szakembereire váró feladatokat az építésvezető.

A teljes építkezés várhatóan jövő év második felében fejeződik be.

Galéria

Mi épül?B Build and Trade Kft.Pécssportberuházásoksportpálya

Hírlevél

Hirdetés