2024.04.24, Szerda
Futballpályával és atlétikai csarnokkal bővül a jelentős múltú pécsi sportegyesület
Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Futballpályával és atlétikai csarnokkal bővül a jelentős múltú pécsi sportegyesület

magyarepitok.hu

2021.05.31. 10:05 - Kalácska-Nagy Nóra

A B Build & Trade Kft. szakemberei segítségével megépül egy új, 100x64 méteres futballpálya NB III. minősítéssel, valamint különböző sportlétesítmények is.

Hirdetés

A magyar vasutassport történetében jeles dátum 1919. augusztus 23-a., ugyanis ettől a naptól datálódik a Pécsi Vasutas Sportkör (PVSK) megalakulása. A B Build & Trade Kft. két évvel ezelőtt már átadott egy kosárlabda munkacsarnokot a sportegyesület részére, most újabb létesítményeket épít a pécsi Verseny utcában. Az építkezés részleteit Molnár Márk építésvezető ismertette.

A korábban elkészült munkacsarnokot figyelembe véve valósul meg a mostani beruházás. A bejáratokat, az utakat és a megközelítést ennek megfelelően alakítják ki. A projektet érintő épületek hasznos alapterülete megközelítőleg 5600 négyzetméter lesz.

Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Futballpályák mellett judo és ökölvívó részleg is épül

A B Build szakemberei segítségével megépül egy új, 100x64 méteres futballpálya NB III. minősítéssel, és eköré épülnek a különböző sportlétesítmények, úgy mint

  • egy 800 fő fogadására alkalmas kétszintes lelátó,
  • egy kétszintes judo és ökölvívó részleg,
  • egy fedett, 45x25 méteres játékterű NB II futsal pálya,
  • valamint egy atlétikai csarnok, amelyből nyílik egy szintén fedett, négypályás, 115 méter hosszú futófolyosó.

Emellett további két műfüves futballpályát is kialakítanak.

Az épületekben sportolói, bírói és edzői öltözők, VIP részleg, lelátó, sportorvosi és elsősegély szoba, valamint irodák is megtalálhatóak lesznek.

Jövő tavasszal készülnek el

Az építésvezető kifejtette, jelenleg alapozási és földmunkák zajlanak.

„A lelátó épület cölöpalapozásával végeztünk, a cölöpfejek és a talpgerendák készítése következik. Ezzel párhuzamosan megkezdtük a többi épületegyüttes alapozási munkáit.” 

Hozzátette, az alapozás elkészülte után kezdődik az alaplemez, majd a felmenő szerkezetek építése, majd a közművek belső gépészeti és egyéb szerelvényeinek elhelyezése. A nyár folyamán pedig a futballpálya pályaszerkezetének alépítményi munkáit kezdik el. A projektet előreláthatólag 2022 tavasz végére fejezik be.

Galéria

Mi épül?B Build and Trade Kft.Pécssportpálya

Hírlevél

Hirdetés