2024.04.24, Szerda
Új porták épülnek a mesebeli zalai utcákon
Fotók: Göcseji Falumúzeum

Új porták épülnek a mesebeli zalai utcákon

magyarepitok.hu, TED

2022.02.01. 14:00 - Kolinek Nóra

A skanzen fejlesztésének második ütemét a ZÁÉV végzi el.

Hirdetés

A BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. az uniós közbeszerzési közlönyben közzétette a Göcseji Falumúzeum fejlesztésének második üteméről szóló felhívás eredményét. A nettó 1,25 milliárd forint értékű kivitelezést a ZÁÉV Építőipari Zrt. végezheti el.

2021 év végén már beszámoltunk arról, hogy a zalai skanzen fejlesztése három ütemben valósul meg. Az első ütem munkáit a Dunántúli Magasépítő Kft. és a Szabadics Építőipari Zrt. konzorciumban valósítja meg.

Fotók: Göcseji Falumúzeum

 

Ebben az ütemben kerül sor a skanzen emblematikus építménye, a Hencz-malom belső technológiai felújítására: új őrléstechnológiát építenek ki, megújul a teljes malomberendezés, új alulcsapott vízikereket építenek, valamint új zsiliprendszert és hozzátartozó kezelőhidat alakítanak ki. Így a tervek szerint a vízimalom hamarosan újra gabonát őrölhet.

Közel 1000 négyzetméteres kiállítással bővül a skanzen

A jelenlegi, második ütemben összesen nettó 938,5 négyzetméteres kiállítási területen az alábbi épületeket alakítják ki:

  • Cigányház
  • Iborfia, lopott tornácos porta
  • Iborfia parasztpolgári porta
  • Ozmánbüki porta
  • Szentgyörgyvölgyi porta
  • Szeszfőzde

A projektben 10851 négyzetméteren gyepesítenek, 42 fát és 198 cserjét ültetnek, továbbá kültéri térfigyelő rendszert telepítenek.

 

Galéria

Mi épül?ZÁÉV Építőipari Zrt.Szabadics Zrt.Dunántúli Magasépítő Kft.Zala megyeGöcseji Falumúzeum

Hírlevél

Hirdetés