2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Hónapokon belül elkészül Nyíregyháza első fedett uszodája
Látványtervek: nyíregyháza.hu

Hónapokon belül elkészül Nyíregyháza első fedett uszodája

MTI

2019.06.19. 08:17 - Almási Krisztina

A sportlétesítményben helyet kap egy 50 méteres, tízpályás versenymedence és egy 25 méteres tanmedence is.

Hirdetés

Elérte legmagasabb pontját az őszre elkészülő nyíregyházi Bujtosi Sportuszoda épülete, amely a a KEVIÉP Zrt. kivitelezésében mintegy 2,5 milliárd forintból épül fel. A beruházáshoz a területet a megyeszékhely biztosítja, az állam pedig 750 milliós TAO-forrással járul hozzá a megvalósuláshoz.

Az uszodával egy hiánypótló komplexum jön létre a városban, amely az első fedett uszoda lesz Nyíregyházán.

A létesítmény egy 50 méteres, tízpályás versenymedencével, egy 25 méteres tanmedencével és egy közel 300 fős, duplájára bővíthető lelátóval rendelkezik majd.

Az épületben helyet kapnak még a sportolói, bírói és edzői öltözők a hozzájuk tartozó vizesblokkokkal, valamint az orvosi szoba és az egyéb kiszolgáló helyiségek is. 

Az uszoda kiváló helyen, a belvároshoz közel áll majd, a helyi sportcsarnok, a Continental Aréna szomszédságában.

 


Úszásoktatásra és élsportra is kiváló helyszín lesz

Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár az uszodaépület bokrétaünnepségén elmondta, hogy az építkezés megfelelő ütemben halad, így várhatóan október elején átadhatják az uszodát. Hozzátette azt is, hogy

a komplexum az élsport, az utánpótlásnevelés és a szabadidősport igényeit is maximálisan kielégíti majd.

Az uszoda alkalmas lesz hazai és nemzetközi rendezvények megtartására, köztük regionális felnőtt és utánpótlás vízilabda-mérkőzések, illetve úszó- és szinkronúszó versenyek lebonyolítására.

Ezen kívül a létesítmény megfelelő helyszínt biztosít majd az edzőtáborok megrendezésére, valamint a környék iskolásainak és óvodásainak úszásoktatásához is. Így lehetőség nyílik arra, hogy a "Minden gyermek tanuljon meg úszni" országos programot Nyíregyházán hatékonyan megvalósítsák.

 

 

Mi épül?NyíregyházauszodaépítéstanuszodaTAOKEVIÉP Építőipari és Kereskedelmi Kft.

Hírlevél

Hirdetés