2024.04.18, Csütörtök
Elrajtolt a nyíregyházi uszoda építkezése
illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Elrajtolt a nyíregyházi uszoda építkezése

mti, magyarepitok.hu

2018.10.24. 14:29 - Hegedűs Gergely

Pólós, úszó és szinkronúszó események helyszíne, valamint az úszásoktatás központja épül fel a megyeszékhelyen a TAO forrásaira alapozva.

Hirdetés

Elhelyezték a Nyíregyházán épülő Bujtosi Uszoda alapkövét. A létesítmény a KEVIÉP Zrt. kivitelezésében bruttó 2,5 milliárd forintból épül fel a Continental Aréna mellett. Utóbbi csarnok a 2016-os felújítása és 2500 férőhelyesre bővítése előtt szintén Bujtos városrész nevét viselte.


Ez épül meg a beruházásban

A tervek szerint 2019 szeptemberére megvalósuló projektben kialakítanak egy szabványos, ötvenméteres, tízpályás, 220 centiméter mély versenymedencét. Egy 25 méteres tanmedence is épül, az uszodát 250 férőhelyes galériás nézőtérrel látják el. Helyet kapnak az épületben a sportolói, bírói, edzői öltözők, valamint a hozzájuk tartozó vizesblokkok, az orvosi szoba és az egyéb kiszolgáló helyiségek. 

A komplexum alkalmas lesz hazai és nemzetközi, regionális felnőtt és utánpótlás vízilabda-mérkőzések, úszó- és szinkronúszó versenyek, edzőtáborok megrendezésére. Emellett a környék iskolásainak és óvodásainak úszásoktatását is biztosítja.


Háromszáz létesítmény épült meg a TAO-ból

Az építkezés előkészületei 2016-ban kezdődtek az önkormányzat és az Aqua Sport Egyesület együttműködésében,

a megvalósításra a jelenleg a vízilabda ob II-ben szereplő egyesület nyújtott be pályázatot a Magyar Vízilabda Szövetséghez.

A beruházás hetven százalékban a társasági adóból (TAO) befolyt összegekből, valamint az állam által biztosított 750 millió forintos önerőből valósulhat meg. 

Az eseményen Szabó Tünde államtitkár azt mondta: a nyíregyháziak nagy álma volt egy fedett uszoda megépítése, amely kiszolgálja az utánpótlás-nevelést, a verseny- és a szabadidősportot. A TAO-támogatással kapcsolatban elmondta, ez a támogatási forma már mintegy háromszáz létesítmény építéséhez és fejlesztéséhez járult hozzá szerte az országban.

A pénteki eseményen részt vett Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség szeptember végén megválasztott új elnöke is. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere arról beszélt, hogy az épülő uszoda építését és későbbi használatát korszerű infrastruktúra, négysávos út és korszerű közműhálózat szolgálja ki.

Mi épül?NyíregyházasportberuházásokuszodaépítésKEVIÉP Építőipari és Kereskedelmi Kft.

Hírlevél

Hirdetés