2024.05.20, Hétfő
Épülhet Budapest új multifunkciós sportcsarnoka

Épülhet Budapest új multifunkciós sportcsarnoka

magyarepitok.hu

2018.10.29. 16:23 - Hegedűs Gergely

A Rákosmentén tömegsport és a versenysportot is szolgáló háromszintes sportközpont jön létre, melyben 17 féle sportágat lehet majd űzni.

Hirdetés

Budapest XVII. kerületének önkormányzata kiírta a Rákosmentén épülő multifunkciós sportcsarnok közbeszerzését. A kiírás célként azt jelöli meg, hogy a "kertváros számára szükséges sport, oktatási, kulturális és rekreációs funkciókat kiszolgáló épület" jöjjön létre. A csarnok a versenysportok, tömegsportok és egyéb rendezvények befogadására is alkalmas lesz.


Az 54 kerületi egyesületnek csak a tizede bír saját létesítménnyel 

A beruházást segítő állami támogatásról szóló döntés még 2016 decemberében jelent meg a Magyar Közlönyben. Riz Levente kerületi polgármester közösségi oldalán akkor azt írta: környezettudatos, megújuló energiával működő zöld épület jön létre. A projektet azzal magyarázta, hogy

a városrész lakossága folyamatosan növekszik, és az aktív korúak aránya budapesti szinten is kiemelkedő.

Ugyanakkor a sportolási lehetőségek korlátozottak a kerületben, és a tornacsarnokok kihasználtsága maximális.

A polgármester adatai szerint a kerületben 54 sportegyesület működik 23 sportágban. Közülük azonban csak öt rendelkezik sportlétesítménnyel, így egyes szakágak mérkőzéseiket kénytelenek más kerületben lebonyolítani.


Akár 2800-an is szurkolhatnak benne

A most megjelent közbeszerzés szerint egy háromszintes multifunkciós sportcsarnok jön létre mászófallal, ugyanakkor a fitnesz területek zónája is része a projektnek.

A csarnok 1500 férőhelyes lesz, mobil lelátókkal további 1200 hely biztosítható majd. A játéktér kézilabda, kosárlabda és röplabda gyakorlására lesz alkalmas. Ugyanakkor további 14 sportágot is űzhetnek majd benne: a futsal, a teremhoki, a tollaslabda, az asztalitenisz, a ritmikus gimnasztika, a birkózás, a cselgáncs, a karate, az ökölvívás, a súlyemelés, a torna, a vívás, a táncverseny és a falmászás is új otthont kap.

Mi épül?sportberuházásoksportcsarnokRákosmente

Hírlevél

Hirdetés