2024.03.19, Kedd
Nyíregyházi stadion: indulhat a sportközpont szerkezetépítése

Nyíregyházi stadion: indulhat a sportközpont szerkezetépítése

magyarepitok.hu

2022.06.30. 08:00 - Kalácska-Nagy Nóra

A „B”, „C,” és „D” szektorok monolit falai elérték az 50%-os készültséget az Épkar Zrt. és a Nyír-Wetland Generál Zrt. munkájával.

Hirdetés

Nyíregyháza új multifunkciós stadionjának építése 2022 februárjában startolt el az alapkőletételi ünnepséggel. A Nemzeti stadionfejlesztési program keretében - a régi labdarúgó stadion elbontásával, - 8150 férőhelyes létesítmény készül el több mint 19 milliárd forint költségvetési támogatásból. A meccseket egy több mint 10 ezer négyzetméteres központi pályán játszhatják majd.

 

A képre kattintva galéria nyílik

A Beruházási Ügynökség feladatait ellátó BMSK Zrt. beruházásában, az Épkar Zrt. és a Nyír-Wetland Generál Zrt. építi a mintegy 12.200 négyzetméteres, fedett lelátóval, vasbeton pillérvázas felszerkezettel ellátott futballstadiont.

 

A lelátók szerelése is elkezdődött

A stadion multifunkcionális kialakítású lesz, így nemcsak sport, hanem más eseményeket (például koncerteket) is szervezhetnek majd benne. Természetesen a labdarúgás kiemelt szerephez jut a komplexumban, amely az UEFA-2-es szabványoknak megfelelően készül el.

 

 

A nyíregyházi stadion építése májusban fordulóponthoz ékezett, az alapozás elérte a 100 százalékos készültséget.

Illés Gábor építésvezetővel áttekintettük a projekt aktuális haladását. A szakember elmondta, jelenleg a főépület padlólemeze készül. Ezt követően a földszinti falak és pillérek betonozásával folytatják a kivitelezést.

 

 

A „B”, „C,” és „D” szektorok monolit falai elérték az 50%-os készültséget. Az előregyártott lelátóelemekhez szükséges szerelvények elhelyezése zajlik.

A kitermelt föld nagy részét réteges tömörítéssel már visszatöltötték. A lelátók padlólemez alatti elektromos és gépészeti szerelései szintén elkezdődtek. „A sportközpont alapozásához szükséges földmunkát elvégeztük, ez azt jelenti, indulhat a szerkezetépítés” – tette hozzá a vezető mérnök. A külön épületként elkészülő sportközpont kétszintes kialakítással épül fel, helyet kap majd benne fitneszterem, büfé és öltözők is.

 

 

A munkákhoz a konzorcium 4 darut állított fel a helyszínen: ezek nagy szerephez jutnak a szerkezetépítés során. A sportközpont szerkezetépítését egy 70 tonnás autódaru segíti.

 

 

Galéria

Mi épül?Épkar Zrt.NYÍR-WETLAND Generál Zrt.Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)NyíregyházastadionépítésNyíregyházi StadionSpartacus stadion

Hírlevél

Hirdetés