2024.03.19, Kedd
Művészeti központként születik újjá Veszprém használaton kívüli területe
Illusztráció - Fotó: Erdei Mihály/magyarepitok.hu

Művészeti központként születik újjá Veszprém használaton kívüli területe

magyarepitok.hu

2022.08.17. 12:01 - Hegedűs Gergely

A korábban tornateremként szolgáló épület és környezete a Vemévszer és a LATEREX Zrt. közös munkájával épül át, az átfogó projektben több új épületet is kialakítanak.

Hirdetés

A veszprémi önkormányzat kihirdette a város kulturális turisztikai kínálatának fejlesztésére kiírt közbeszerzés eredményét. A hirdetmény adatai szerint a magasépítési munkákra vonatkozó beruházást a VEMÉV-SZER Kft. és a LATEREX Építő Zrt. konzorciuma kivitelezi nettó 1,7 milliárd forintos szerződéses értéken.


Kiállítóteret, kávézót és közösségi teret is kialakítanak

A veszprem.hu híre szerint a projektben a piarista gimnázium korábbi tornatermének és környezetének átépítése történik meg a Deák Ferenc utcában.

A jelenleg használaton kívüli tornateremben a felújítás után bábszínházat is magába foglaló foglalkoztató és művészeti fejlesztő központ jön létre. Mellette egy új fogadóépületet is épül, amelyben vizesblokkok, ajándékbolt működik majd, de próbaterem, raktárak és öltözők is lesznek az épületben. A telken mindezeken túl kiállítóteret, kávézót és közösségi teret is kialakítanak.


Ezek az épületek jönnek létre a projektben

A most megjelent közbeszerzésben bejárati épületként megnevezett fogadóépület a hegy lábánál található támfal-rendszer folytatásaként jön létre. A bábszínházzal átjáró folyosó köti majd össze.

A kiállítóteret kétszintes épületként alakítják ki a projektben, funkciója különféle installációk bemutatása lesz. A kávézó földszintes, magastetős épületként jön létre, külső-belső vendégtérrel kerül kialakításra.

Mindezeken túl Deák tér elnevezéssel kialakítanak egy új közösségi teret is, amely a fejlesztés során megvalósuló új épületeket keretezi majd. Ez a terület rendezvényterületként is használható, védett, parkosított térként szolgál majd.

Lesz még egy gyermekfoglalkoztató épület a projektben. Ez a rendezvényudvar záró elemeként, a kávézóhoz hasonlóföldszintes, magastetős épületként születik meg.

Mi épül?VEMÉV-SZER Kft.LATEREX Építő Zrt.Veszprém

Hírlevél

Hirdetés