2024.05.25, Szombat
Inspiráló közösségi terekkel újítanák meg a Debreceni Egyetem természettudományi épületét
Fotó: debrecen.varosom.hu

Inspiráló közösségi terekkel újítanák meg a Debreceni Egyetem természettudományi épületét

magyarepitok.hu, kozbeszerzes.hu

2023.01.05. 14:13 - Kolinek Nóra

A felújítást két év alatt, hét szakaszban végeznék el.

Hirdetés

Korszerűsítenék a természettudományos képzés tereit a Debreceni Egyetemen. Az erről szóló ajánlati felhívást december végén jelentette meg az intézmény a Közbeszerzési Értesítőben.

A kiírás szerint az egyetem szándéka olyan új, esztétikus és modern terek létrehozása, ahol a legkorszerűbb technikai vívmányok alkalmazásával inspiráló közösségi, oktatási, munkaterületek alakulnak ki.

A Debreceni Egyetem Kémia épület a természettudományi képzés központi oktatóépülete, itt megtalálható a Szerves és Szervetlen Kémia Tanszék, a Biomérnöki Tanszék, az Ásványtani Tanszék, a Földtudományi Intézet irodái, az elméleti oktatási funkciókhoz kapcsolódó szemináriumi és előadó termek, a gyakorlati oktatáshoz kapcsolódó laborok, illetve egyéb hallgatói terek, kiszolgáló helyiségek.

A Kémia Épület pinceszintből, és földszint + 7 emeletből áll, összes területnagysága: 17.315 négyzetméter. A felújítást két év alatt, hét szakaszban végeznék el.

A tervek szerint megújul az épület gépészeti rendszere, mely többek között a fűtési, hűtési, szellőzési, vízellátási és csatornarendszerét érinti. Az erős és gyengeáramú rendszerek esetében új vezetékhálózatot alakítanak ki, ezenfelül cserélik a tűzjelzőhálózatot. Megújul az épület központi részén található három darab nagyelőadó is, a kicserélik a burkolatokat a laborokban, közlekedőkön.

Az ajánlatokat február 7-ig várják.

Mi épül?Debreceni Egyetemoktatási beruházásDebrecen

Hírlevél

Hirdetés