2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Magyar fejlesztés – hazai orvostechnológiai cég új központját adták át a fővárosban
Fotók: Prof. Dr. Kovács Levente/Facebook

Magyar fejlesztés – hazai orvostechnológiai cég új központját adták át a fővárosban

mti, Medicor/Facebook

2023.07.18. 14:20 - Szabó Ákos

A 3000 négyzetméteres gyártó-fejlesztőcsarnok teljes egészében megújuló energiával működtethető.

Hirdetés

Ünnepélyesen felavatták kedden a magyar tulajdonú orvostechnikai termékgyártó Medicor Elektronikai Zrt. új gyártó-fejlesztő csarnokát a budapesti ferencvárosi Külső Mester utcában.

Az eseményen kiderült, az állami az Egészségipari Támogatási Programból nyújtottak támogatást az 1,3 milliárd forintos beruházáshoz, amellyel 50 új munkahely jött létre.

Varga Mihály pénzügyminiszter az átadón kifejtette: az önállóság jelentősége a jelen korszakban megnőtt, ezért is tekinti kiemelt eredménynek, amikor egészségipari gyártócsarnokot avatnak Magyarországon.

 

 

A 3000 négyzetméteres gyártó-fejlesztőcsarnokban a hűtést-fűtést négy, nagyteljesítményű hőszivattyú biztosítja, amelynek áramellátását a csarnok tetejére szerelt napelemek biztosítják, így teljes egészében megújuló energiával működtethető a helyiség.

Az ünnepségen részt vett a pénzügyminiszter és Dr. Steiner Arnold, a Medicor elnök-vezérigazgatója mellett Gion Gábor, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára, Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora, Jenei Zoltán, az Országos Kórházellátás Főigazgatóság Főigazgatója, Farkas Bertalan első magyar űrhajós és Prof. Dr. Vályi-Nagy István, a Dél-Pesti Centrumkórház Főigazgatója, illetve a Magyar Orvostechnikai Alapítvány kuratórium tagjai, a MediKlaszter szakmai szövetség elnökség tagjai, valamint a MEDICOR dolgozói és beszállító partnerei.

 

A Medicor lélegeztetőgépek fejlesztésében is élen jár

Varga Mihály emlékeztetett: amikor a pandémia kapcsán világossá vált, hogy az egészségiparban is növelni kell Magyarország önellátó képességét, a kormány azonnal lépett. 2020-ban a kormány elindította az Egészségipari Támogatási Programot, ennek az egyik eredménye a Medicor beruházása, amelyhez komoly kutatásfejlesztés is tartozik: a cég új lélegeztető rendszereket és prototípusokat fejleszt - mutatott rá.

Mi épül?egészségügyi fejlesztésFerencvárosBudapestüzemfejlesztéskutatás-fejlesztésfenntartható építési megoldásokfenntarthatóság

Hírlevél

Hirdetés