2024.05.01, Szerda

Hirdetés

Teljesen automatizált az Unilever nyírbátori üzemében elkészült raktár
Fotó: Balázs Attila/MTI

Teljesen automatizált az Unilever nyírbátori üzemében elkészült raktár

MTI

2023.07.02. 09:45 - Bíró Beáta

A nyolcezer négyzetméteres új egység a másfél évvel ezelőtt átadott csarnokot egészíti ki.

Hirdetés

Elkészült Nyírbátorban az Unilever Magyarország Kft. háztartásvegyipari üzeme. A 60 millió eurós (mintegy 23 milliárd forintos) beruházást a vállalat teljes egészében saját erőből valósította meg – áll a társaság MTI-nek küldött közleményében.

A fejlesztésnek köszönhetően az éves termelési kapacitás 300 millió tonnáról 500 millióra emelkedett, a telephely pedig a brit-holland anyavállalat egyik leghatékonyabb, legkorszerűbb európai gyárává vált.

Megjegyzik: a nyírbátori terület további jelentős kapacitásfejlesztésre, illetve új gyáregységek felépítésére is rendelkezésre áll.     

A második ütemben egy rakodóépület és egy korszerű, teljesen automatizált, 8000 négyzetméteres, 32 méter belmagasságú készáru-magasraktár épült fel. Ez a beruházás egészítette ki a másfél évvel ezelőtt átadott első ütemet, amelynek során elkészült egy 11 400 négyzetméteres csomagoló csarnok, és üzembe helyeztek két új gyártósort is.   

 

Fotó: Balázs Attila/MTI

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Unilever Magyarország Kft. üzemátadásán arról számolt be, hogy a tisztítószer-üzem kapacitásának növelésével nyolcvan új munkahelyet hoznak létre, miközben az utóbbi években komoly kihívásokkal kellett szembenézni a világgazdasági helyzet miatt.

"Nem túlzás tehát azt állítani, hogy a világgazdaságnak a fekete éveit éljük. Ezt mutatja az a tény is, hogy Európában a tavalyi esztendőben 15 százalékkal estek vissza a zöldmezős beruházások, és azt is látni kell, hogy mindaddig, amíg tart a háború, addig ez a bizonytalan, mindenki számára rossz gazdasági környezet is fenn fog maradni" – fogalmazott a tárcavezető.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az Unilever Magyarország Kft. 2022-ben 122,5 milliárd forint nettó árbevételt ért el a 2021-es 99,4 milliárd forint után, az adózott eredménye a 2021-es 2,88 milliárd forintról 2022-ben 3,8 milliárd forintra nőtt.

Mi épül?NyírbátorUnilever Magyarország Kft.üzemfejlesztésháztartásvegyipar

Hírlevél

Hirdetés