2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Új labor építésével lép előre az ELTE a gyakorlatorientált képzésben
Fotók: elte.hu

Új labor építésével lép előre az ELTE a gyakorlatorientált képzésben

magyarepitok.hu

2024.02.09. 08:00 - Sándor Csilla

Az ötvenhatfős szuper labor kialakításán túl részlegesen korszerűsítik az egyetem Kémiai Intézetének energetikai rendszerét is.  

Hirdetés

Megjelent az unió közberszerzési értesítőjében a Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Lágymányos Campus Északi Tömb Kémiai Tanszékcsoport (KTCS) épületének részleges energetikai korszerűsítéséről szóló hirdetménye.
 

 

Fókuszban a laborok fejlesztése

A beruházást a Gyakorlatorientált felsőfokú képzések infrastrukturális és készségfejlesztése projekt keretében valósítják meg. Utóbbi program 2022-ben indult és 2026-ig tart majd, célja, hogy uniós forrásokból korszerűsítsék az egyetem lágymányosi és belvárosi campusát, egyéb budapesti telephelyeit, illetve Szombathelyen a Savaria Egyetemi Központot.

A fejlesztések három területre koncentrálnak:

  • a gyakorlati képzéshez szükséges laboroknak helyet adó épületek részleges energetikai rekonstrukciójára,
  • az egyetem digitális eszközparkjának bővítésére és megújítására
  • és ezek segítségével a digitális oktatásmódszertan, és a hallgatók és oktatók digitális kompetenciáinak növelésére.


A modern rendszer fűteni és hűteni is tudja a helyiségeket

A TED-en most megjelent hirdetményből kiderül, hogy a Lágymányos Campus Északi Tömb KTCS épületének fűtési rendszerét teljes körűen kicserélik és az új igényeknek megfelelően fejlesztik is. A kivitelezőnek új hűtő-fűtő fan-coil berendezéseket kell felszerelnie, ami a technológiai megoldásának köszönhetően képes hűteni és fűteni is a helyiségeket. A modernizáció keretében új kültéri hűtőgépeket telepítenek az épület tetejére. Továbbá kialakítanak az épület 6. emeletén egy új, 56 fős szuperlabort a Kémiai Intézetben, ahol a hallgatók gyakorlati képzése zajlik.

A kivitelezőnek az egyetem kérésére úgy kell a munkálatokat elvégeznie, hogy nem zavarhatja az oktatási intézmény működését.

Mi épül?BudapestELTEELTE Lágymányos Campus Északi TömbKémiai Intézetenergetikai korszerűsítésdigitális eszközfan-coil

Hírlevél

Hirdetés