2024.05.06, Hétfő

Hirdetés

A Dunántúlon építi fel legnagyobb európai bázisát egy kínai technológiai cég
Illusztráció

A Dunántúlon építi fel legnagyobb európai bázisát egy kínai technológiai cég

mti

2024.04.24. 11:30 - Szabó Ákos

Kisbéren indul el egy fejlesztés mintegy 8 milliárd forint értékben.

Hirdetés

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai központját, ahol optikai kábeleket fog gyártani, a nyolcmilliárd forintos beruházás nagyjából 150 új munkahelyet teremthet - derült ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter április 24-én Pekingben tett nyilatkozatából. A Fiberhome az infokommunikáció területén a világpiac vezetői közé tartozik.

A vállalat modern beruházást hoz a Komárom-Esztergom vármegyei Kisbérre, ahol optikai kábeleket fog gyártani. A projekt értéke nyolcmilliárd forint, amelyhez az állam 15 százalékos pénzügyi támogatást biztosít, ezzel hozzájárulva körülbelül 150 új munkahely létrehozásához a városban.

A Fiberhome technológiai fejlettségi színvonalát jellemzi, hogy a vállalat mintegy négyezer szabadalommal rendelkezik jelenleg is.

"Amennyiben az optikai kábelek iránti igény tovább nő, és ha a gyártókapacitás további bővítésére lesz szükség, akkor már jelezte a vállalat, hogy további magyarországi beruházásokat fog végrehajtani" – emelte még ki a miniszter.

Mi épül?Kisbérüzemépítésokostechnológia

Hírlevél

Hirdetés