2024.05.04, Szombat

Hirdetés

Állványok épültek a tatabányai vasútállomáson
Fotók: MÁV/Facebook

Állványok épültek a tatabányai vasútállomáson

magyarepitok.hu

2024.04.25. 08:29 - Szabó Ákos

Folytatódik a három felvonó kivitelezése.

Hirdetés

Még az év elején írtunk arról, hogy a MÁV akadálymentesítő projektjében három liftet építenek Tatabányán. A vasútállomás könnyebb megközelíthetését lehetővé tevő beruházás értéke mintegy 1 milliárd forint, a tervek szerint várhatóan az év végére vehetik majd eredményeit birtokba az utasok.

 

 

Nemrég az állami vasúttársaság fényképes beszámolót tett közzé a Facebook-oldalán, melyben leírták: április 22-én elkezdték állványozni a gyalogos felüljáró pilléreit, amelyet először magasnyomású homokkal megtisztítanak, majd korrózióvédelemmel látnak el a szakemberek. A művelet a gyalogos- és utasforgalomban nem jelent további korlátozást – hangsúlyozták.

 

A peronokat és a P+R parkolót is könnyebben lehet majd megközelíteni

A vasútállomás három új felvonóján korábbi tájékoztatás szerint márciusban kezdték meg a munkát, de már februárban lehatárolták a területet. A liftekből kettő a peronok, egy pedig a P+R parkoló megközelítését biztosítja majd.

 

 

A projektben vandál- és üzembiztos liftek készülnek el, a falak és ajtó is részben üvegezett kialakítású lesz. A tágas szerkezetek kerékpár vagy babakocsi szállítására is alkalmasak lesznek, telepítésükkel nő az utazáskomfort a vasútállomáson.

Kötött pályaTatabányaMÁVvasútállomásakadálymentesítésP+R parkolóállványzat

Hírlevél

Hirdetés