2024.05.28, Kedd
Nyáron átadhatják Magyarország legújabb kórházi tömbjét
magyarepitok.hu

Nyáron átadhatják Magyarország legújabb kórházi tömbjét

magyarepítok.hu

2024.04.21. 08:00 - Móré Levente

Határidőre elkészülhet az Épkar és a Fejér-B.Á.L. Székesfehérvár 112 ágyas kórházépületével.

Hirdetés

Közel a befejezéshez a Fejér-B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. konzorciumának generálkivitelezésében épülő a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új belgyógyászati épülettömbje. Amint a két éve tartó építkezésről folyamatosan beszámoltunk, Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása. A 112 ágyas, 64 kórtermes új kórházi épület a belgyógyászaton kívül a tüdőgyógyászati osztálynak ad majd otthont, de itt kezelik majd a rákos és fertőzéses megbetegedéssel küzdő betegeket is.

 

 

Utolsó simítások

A mintegy 6100 négyzetméter hasznos alapterületű, három és félszintes kórházi tömb építése mára az utolsó fázisába lépett. Még dolgoznak a kivitelezők a homlokzatok kialakításán, amelyből már csak az utolsó szakasz van hátra: az előtető és az árnyékolók felhelyezése zajlik. Eközben belül is végső formáját ölti az épület: nagy erőkkel halad a festés, hideg- és melegburkolás, valamint az elektromos gépész szerelvényezés.

Amint Pető Anitától, az Épkar építésvezetőjétől megtudhattuk:

„Elindultak a korábbi kórházépületet az újjal összekötő, mintegy 1000 négyzetméteres folyosó felújítási munkálatai is, ahol már folyamatban van a nyílászárócsere, a gipszkarton szerelés valamint a festés mázolás is.”

A külső és belső munkálatok lezárása mellett a kivitelezők utolsó feladatok közé tartozik a környezet rendezése is, ahol 1200 négyzetméter külső térburkolat, 1460 négyzetméter aszfaltburkolat, illetve 880 négyzetméteren 40 darab új parkolóhely telepítésére van szükség.

 

 

Határidőre elkészülhet

Hiába nehezítette a munkát az ősz-téli időjárás, a kivitelezők kitartásának köszönhetően a tervezett időben, 2024 júliusában átadhatják az új kórházépületet a lakosságnak és a szakembereknek, ahogy arra Mészáros Attila alpolgármester is felhívta a figyelmet a tömb bokrétaünnepségén:

„ezzel a vidék legnagyobb kórháza új épületet kap”.

 

 

Galéria

Mi épül?Épkar Zrt.Fejér-B.Á.L. Zrt.SzékesfehérvárSzékesfehérvári kórházkórházfejlesztésFejér megye

Hírlevél

Hirdetés