2024.03.19, Kedd
Elrajtolt a hazai építőiparban kuriózumnak számító LATEREX Junior Mérnök Program
Fotók: Erdei Mihály / magyarepitok.hu

Elrajtolt a hazai építőiparban kuriózumnak számító LATEREX Junior Mérnök Program

magyarepitok.hu, Laterex

2022.07.01. 15:30 - Kolinek Nóra

A LATEREX által szervezett programnak köszönhetően a mérnök hallgatók lehetőséget kapnak karrierépítésre.

Hirdetés

Június 29-én elindult a LATEREX Építő Zrt. tehetséggondozási programja – olvasható a vállalat közleményében. A hallgatók hat hónapos útra léptek, ahol az egyetemen megszerzett tudást az életben kamatoztathatják, mentorok támogatása mellett megtehetik első lépéseiket a szakmai pályájukon.

Gazdasági- és műszaki ismétlő-alapozó után beleláthatnak a magasépítés kivitelezési részébe, részt vehetnek a folyamatokban, az előkészítésétől az átadásáig heti tematika mentén sajátíthatják el az építőipari gyakorlat lépéseit.

Megismerhetik választott szakmájukat éles munkakörnyezetben, tudásukat építési helyszíneken bővíthetik. A vállalat az ország több pontján jelen van különböző projekteken, így vidéki munkavégzés is megoldható, melynek feltételeit a cég biztosítja.

Fotók: Erdei Mihály / magyarepitok.hu

A diákok rugalmas munkarendben dolgozhatnak

A vállalat tájékoztatása szerint a diákok heti min. 20 óra munkavégzést vállalnak, ami pl. a nyári szünetben vagy megismerve az őszi/téli órarendet, rugalmasan akár több is lehet. A LATEREX határozott idejű, részmunkaidős alkalmazotti jogviszony mellett mindezért havi nettó 160 ezer forint munkabért biztosít.

A program célja, hogy mindkét fél számára gyümölcsöző kapcsolat jöjjön létre: a diákok elindulhatnak a nagybetűs életben, mindezt támogató közegben, miközben a LATEREX Építő Zrt. megtalálja azokat a tehetséges fiatalokat, akik megfelelő hozzáállás és teljesítmény esetén az iskola befejezése után náluk folytathatják megkezdett karrierjüket – erősítve a LATEREX mérnök-bázisát.

A programra jelentkezők szigorú, ám következetes kiválasztási rendszeren haladhattak végig a kiválasztási folyamaton, amelynek része volt egy bemutatkozó videó is.

A személyes felvételi elbeszélgetés után kiválasztott diákok a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építő- és Építészmérnöki Karairól és az Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karáról érkeznek.

Már az első nap projektlátogatással telt

Gerencsér András, az Igazgatóság elnöke a megnyitó napján elmondta, hogy a LATEREX számára mindig is kiemelt szerepet kapott a társadalmi szerepvállalás, a jövő generációjának támogatása, továbbá mindig szem előtt tartották, hogy szakmailag kiemelkedő munkavállalókat találjanak.

Gerencsér András, az Igazgatóság elnöke

A program induló napja főként a kölcsönös ismerkedésről szólt, a hallgatók megismerhették a LATEREX Építő Zrt. fontosabb mérföldköveit, bepillanthattak a szervezet felépítésébe, illetve a referenciamunkák mellett a jelenleg futó, nagyobb projektek is bemutatásra kerültek. A nap zárásaként projekt bejáráson vettek részt: a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium felújítási munkálatait tekintették meg.

Kincses Péter, a Program vezetője az első nap eseményei kapcsán megjegyezte: „Óriási szükség van az építéstudomány területén az ilyen kezdeményezésekre, ahol közel 40 év tapasztalata kerül átadásra a jövő generációjának.” Majd hozzátette: a mai építőiparban a LATEREX programja kuriózumnak számít.

 

Galéria

Iparági hírekLATEREX Építő Zrt.Laterex Junior Mérnök ProgramYbl Miklós Építéstudományi KarBME

Hírlevél

Hirdetés