2024.07.27, Szombat

Hirdetés

A Semmelweis Egyetem oktatási egységeként újul meg ez a ferencvárosi műemléképület
Google Streetview

A Semmelweis Egyetem oktatási egységeként újul meg ez a ferencvárosi műemléképület

magyarepitok.hu

2024.05.29. 15:39 - Hegedűs Gergely

Az 1891-ben lakóházként létrejött épület teljes mértékben oktatási funkciót lát majd el, kivitelezőként az Épkar teljes körű átalakítást végez.

Hirdetés

Az Épkar Zrt. kivitelezésében valósul meg a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Karának beruházása. A TED adatai szerint a fejlesztést nettó 1,379 milliárd forintos szerződéses értéken kivitelezi a magyar magasépítő vállalat.

A leírásból az is kiderül, hogy a projekt a fővárosi 9. kerületben zajlik majd: a Ferenc tér 15. szám alatti műemléképületet fejlesztik, amely eredetileg lakóháznak épült 1891-ben, Berger Samu tervei alapján.

A hirdetmény szerint a fejlesztésben az egykori bérház meglévő épületét teljes körűen szükséges átalakítani bontás, felújítás és bővítés által.


Korszerű oktatástechnikával látják el az egész épületet

Azt írják, a rekonstrukció után az épület részben a Digitális Egészségtudományi Intézet BSc képző központjaként fog működni, és itt kap helyet a Szociális Vezetőképzés új szakirányú továbbképzési központja is. Mindezek mellett a Mentálhigiéné Intézet, valamint az Adatvezérelt Egészség Nemzeti Labor által nyújtott képzéseknek is helyet fog adni az épület.

Az egész épület oktatási funkciójú lesz korszerű oktatástechnikával; a hasznos alapterülete, amelyet a teljes felújítás érint 889 négyzetméter.

Mi épül?FerencvárosműemlékfelújításÉpkar Zrt.Semmelweis Egyetem

Hírlevél

Hirdetés