2024.05.17, Péntek
Elhagyatott budapesti fatelep helyén épül fel a modern, 665 lakásos lakónegyed
Fotó: illusztráció (magyarepitok.hu)

Elhagyatott budapesti fatelep helyén épül fel a modern, 665 lakásos lakónegyed

magyarepitok.hu

2024.05.02. 07:50 - Sándor Csilla

A környék infrastruktúra-rendszerének fejlesztésével, öt irányból megközelíthető lakóparkot valósítanak meg a főváros XVIII. kerületében.

Hirdetés

Szemeretelep és Miklóstelep határán, a főváros XVIII. kerületében új lakónegyed épül, az Erdért vállalat egykori fatelepén. Az üresen álló, töredezett aszfalttal burkolt területen az Alfa Group három ütemben: két, háromemeletes sorházakat, valamint társasházakat emelne, összesen 665 lakással.

 

Fotó: Illusztráció / magyarepitok.hu / Nagy Mihály

Családi házas környezetbe építik meg a lakóparkot

A cég azt ígérte, hogy a meglévő családi házak mögött, azokkal harmóniában valósítja meg az új lakóparkot a kereskedelmi, szolgáltató és szabadidős zöldterületekkel együtt. Ohad Epschtein, a nemzetközi ingatlanbefektetéssel és hasznosítással is foglalkozó Alfa Group hazai képviselője szerint:

a tervezés figyelembe vették a városrész jelenlegi viszonyait, infrastruktúráját, a közművek kapacitását. Így az építkezéssel párhuzamosan az infrastruktúra-rendszerek fejlesztésére is sor kerül, ahol arra szükség van, így a környék ellátása minden tekintetben stabilabb és korszerűbb lesz.

 

Fotó: Illusztráció /magyarepitok.hu/ Erdei Mihály

Öt irányból lesz megközelíthető a lakónegyed

A beruházó közlése szerint a Krasznahorka, Szent László és a tervek szerint később az Érsekújvár utcáról is megközelíthető terület játszóterekkel, zöldterületekkel, közösségi kertekkel lesz tagolva. Az új lakóparkba összesen öt irányból lehet majd behajtani, a forgalom túlnyomó része a Soroksári (repülőtéri) útra tevődik, így a már meglévő, környező családi házas utcáknak nem okoznak majd érdemi többletterhelést.

A lakásokhoz 789 autó számára alakítanak ki parkolóhelyet, 289-et az épületek alatti mélygarázsokban.

Három nagy park és közösségi kertek teszik zöldebbé a környéket

A beruházásról szóló bejelentésben az áll, hogy az ingatlanok a legkorszerűbb energetikai elveknek megfelelően készülnek és napelemekkel is felszerelik őket. Az épületek nem egy nagy tömböt alkotnak majd, hanem szellősen rendezik el azokat a közel 100 ezer négyzetméteres területen. A házak körül és közötti zöldterületek három nagy parkot kötnek össze.

Mi épül?BudapestXVIII. kerületSzemeretelepMiklóstelepAlfa Group lakópark

Hírlevél

Hirdetés