2024.05.20, Hétfő
Felújított úton érhető el a borsodi ökofalu
Fotó: Illusztráció/ magyarepitok.hu /Dernovics Tamás

Felújított úton érhető el a borsodi ökofalu

MTI és magyarepitok.hu

2024.05.09. 15:42 - Sándor Csilla

Átadták a gömörszőlősi bekötőút 2,3 kilométeres szakaszát, amely SWIETELSKY Magyarország Kft. kivitelezésében újult meg.

Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei településen száznál is kevesebben élnek, mégis sokan fordulnak meg a  Keleméri-patak völgyében megbúvó faluban, mivel azt érinti az Országos Kéktúra útvonala.

A megújult gömörszőlősi bekötőutat Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) államtitkára adta át. Arról beszélt, hogy a jövőben is fejleszteni fogják a kistelepüléseket és ebben a munkában mindenkinek szerepet kell vállalnia. Hozzáfűzte, az ÉKM is ezt tette, amikor a Magyar Közúton keresztül az útfelújítási program által beszállt Gömörszőlős fejlesztésébe.  

Peiker Tamás, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vármegyei igazgatója ismertette, a csütörtökön átadott útszakaszon

  • megújult az útpadka,
  • az ívekben beton rázóburkolatot alakítottak ki,
  • emellett az elégtelen teherbírású részeken pályaszerkezetcsere is történt.

A felújításban a kivitelező négy méter szélességben két réteg és több mint kétezer tonna aszfaltot fektetett le és épített be

- emelte ki.

É. Kovács Judit polgármester beszédében elmondta, az útfejlesztés az utóbbi évtized talán "legjobban vágyott, legnagyobb értékű" beruházása a településen.

 

A közelmúltban számos kistelepülés lakóinak élete vált gördülékenyebbé az útfelújításokkal

Tavaly készült el szintén a SWIETELSKY Magyarország Kft. kivitelezésében a térségben a 2615-ös jelű Szendrő-Abod-Edelény összekötő út 1,9 kilométeres szakasza. A kistelepülések megközelíthetőségét javító projekt keretében gondoskodtak a meglévő burkolat profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, kiegyenlítő réteget, majd a teljes felületen aszfalt kopóréteget alakítottak ki és új padkát is építettek.

Mi épül?Swietelsky Magyarország Kft.GömörszőlősBorsod-Abaúj-Zemplén vármegyeútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés