2024.03.19, Kedd
Hét magyar épületet is jelöltek Európa egyik legrangosabb díjára
Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Hét magyar épületet is jelöltek Európa egyik legrangosabb díjára

octogon.hu

2018.11.10. 12:11 - Veres Ida

A Mies van der Rohe díj jelöltjei között olyan épületek vannak, amiket az A-Híd, a Swietelsky, a Mészáros és Mészáros, a HBM, valamint a Laterex kivitelezett.

Hirdetés

Kiderült, hogy kik a Mies van der Rohe 2019 díj jelöltjei. Az európai építészet legjobbjait két évente díjazó rangos elismerésért idén hét magyar épület is versenybe szállt.  Jelölést kapott többek között a szigorú rendszer által inspirált kikötőépület Győrnél az A-Híd, a Swietelsky és a Mészáros és Mészáros kivitelezésében, a Laterex Építő Zrt. által felújított budapesti Vizafogói Tours-i Szent Márton plébániatemplom, valamint a Swietelsky által szerkezetépített Graphisoft Park fogadóépülete - derült ki az octogon.hu híréből

A hét magyar között van még

A magyarok közül jelölést kapott még a budai városháza műemléki rekonstrukciója, korszerűsítése és bővítése, Nagykovácsi egyik szurdokánál megbúvó családi ház, az óriási gyógyfürdő fejlesztések közé került Palatinus, valamint a HBM és a Kalotherm kivitelezésében készült Újpesti Piac és UP Rendezvénytér kialakítása

A következő cél a 40 legjobb

A több mint 300 jelölt közül januárban választja ki a zsűri a 40 tovább jutó kortárs épületet, amiket már mind élőben is megnéznek, hogy kiválaszthassák a legjobbat. A díj nyertesét 2019 áprilisában hirdetik ki, az átadó ceremóniát pedig májusban tartják. 

Iparági hírekA-Híd Zrt.Swietelsky Magyarország Kft.LATEREX Építő Zrt.építészetMészáros és Mészáros Kft.HBM Kft.GraphisoftKalotherm Építőipari Zrt.

Hírlevél

Hirdetés