2024.10.18, Péntek
Levonultak a munkagépek a Kiskunság forgalmas útjáról – Befejeződött a felújítás második üteme

Levonultak a munkagépek a Kiskunság forgalmas útjáról – Befejeződött a felújítás második üteme

magyarepitok.hu és baon.hu

2024.07.17. 11:28 - Sándor Csilla

Elkészült a Soltút Kft. a Kiskunhalastól az 5412-as útig tartó Kopolyai út felújításának második ütemével. A kiszélesített és felújított közlekedési folyosón, egyszerűbbé válik a közlekedés a csipkéjéről híres város és Kunfehértó között.

Hirdetés

Befejeződött a Kopolyai út felújításának második szakasza. 2023 őszén kezdte el a kivitelezést végző Soltút Kft. az említett út külterületi szakaszának felújítását - írta meg a baon.hu.

A munkálatok első ütemében, három hónap alatt mintegy 900 méter hosszan félpályás útzár mellett, ötről hét méteres szélesítették ki a nagy forgalmat bonyolító utat.

 

Fotó: Illusztráció

 

A megerősített útalapon négyezer tonna aszfalt került bedolgozásra. A projekt része volt a kétoldali, másfél méter széles útpadka kialakítása és a felújított szakasz mentén lévő vízelvezetők kitisztítása. 

Újabb ezer méternyi útszakaszt újítottak fel

Az idén tavasszal, ahogy arról portálunk is beszámolt, újabb szakaszon kezdődött el a munka a Kopolyai úton. A kivitelezést ezúttal is a Soltút Kft. szakemberei végezték el. Ennek keretében ezúttal a Tinódi úttól Kiskunhalas határáig tartó 1000 méteres szakasz újult meg. A beruházás 12 ezer négyzetmétert érintett, az útfelújításon kívül, kiépült egy új közlekedési csomópont is és négy buszmegállót is kialakítottak. 

 

Fotó: Illusztráció / magyarepitok.hu / Nagy Mihály

 

Egyszerűsítették a közlekedési rendet

Az előző ütemhez hasonlóan, ötről hat méteresre szélesítették ki a közlekedési folyosót, valamint kiépítették a vízelvezetést és új padkát alakítottak ki. A munkálatok célja volt a korábbi forgalmi rend egyszerűbbé tétele a Tinódi utcai kereszteződésben. Itt kanyarodó sáv megépítésével biztonságosabbá és gyorsabbá vált az áthaladás.
A munkálatokkal párhuzamosan zajlik a felújítás harmadik ütemének előkészítése is.

Mi épül?KiskunhalasKunfehértóKopolyai útSoltút Kft.útfelújításcsapadékelvezetés

Hírlevél

Hirdetés