2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Kiszélesíti, és felújítja forgalmas útját Kiskunhalas, négy új buszmegállót is építenek
Fotó: illusztráció (magyarepitok.hu)

Kiszélesíti, és felújítja forgalmas útját Kiskunhalas, négy új buszmegállót is építenek

Forrás: baon.hu

2024.03.25. 13:00 - Sándor Csilla

Elkezdődik a Kiskunhalastól az 5412-as útig tartó Kopolyai út felújításának második üteme. Ez a közlekedési folyosó biztosítja a csipkéjéről híres városból az eljutást Kunfehértó irányába.

Hirdetés

Aláírták a kiskunhalasi Kopolyai út felújításának második üteméről szóló szerződést, a kivitelezést az elsőhöz szakaszhoz hasonlóan, a Soltút Kft. nyerte el. A 282 millió forintos beruházással a jelentős átmenő forgalommal is terhelt út, újabb 1300 méteren újulhat meg – írja a baon.hu 
 

Fotó: Illusztráció /magyarepitok.hu/ Nagy Mihály


Felújítják, és kiszélesítik a forgalmas utat 

A közbeszerzési tenderen a legjobb ajánlatot adó cégnek a felújítás mellett ki is kell szélesítenie a Kopolyai utat a mostani ötről hat méteresre. A beruházás összesen 12 ezer négyzetmétert érint, mivel az útfelújításon kívül 4 buszmegállót és egy közlekedési csomópontot is építenek. 
A Kopolyai út felújításának második szakaszának munkálatai rövidesen elkezdődnek, ezzel egyidőben elkezdik a fejlesztés harmadik szakaszának előkészítését is.     

Az első ütemben 900 méternyi út újult meg 

A Kopolyai út felújításának első ütemét tavaly három hónap alatt a Soltút valósította meg. Mintegy 900 méter hosszan félpályás útzár mellett, ötről hét méteres szélesítették ki a nagy forgalmat bonyolító utat. A megerősített útalapra négyezer tonna aszfalt felhasználásával új burkolat került. A projekt része volt a kétoldali, másfél méter széles útpadka kialakítása és a felújított szakasz mentén lévő vízelvezetők kitisztítása.  

Mi épül?KiskunhalasSoltút Kft.Kopolyai útútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés