2024.09.09, Hétfő
Ötcsillagos szálloda nyílt a budai Duna-part közvetlen közelében - FOTÓK
Fotók: Jancsó Gergely / Greg Images (Facebook/Market Építő Zrt.)

Ötcsillagos szálloda nyílt a budai Duna-part közvetlen közelében - FOTÓK

magyarepitok.hu, Market

2024.07.30. 12:18 - Szabó Ákos

A Market a környék egyik legrégebbi épületének értékeit megőrizve épített ki egy iroda-szálloda központot a II. kerületben.

Hirdetés

Nagy várakozás közepette nyílt meg Budapest legújabb luxusszállodája, az öt csillag superior Kimpton BEM Budapest hotel – írja a kivitelező Market Építő Zrt. július végi Facebook-posztjában. A vendégeket a II. kerületi Bem téren, a volt Radetzky-laktanya helyén várja a szálloda. Az épületegyüttes részét képező BEM Center irodaház már korábban átadásra került, birtokba is vettek a bérlők – többek között a beruházó és fejlesztő Market Asset Management Zrt. is.

 

Fotók: Jancsó Gergely / Greg Images (Facebook/Market Építő Zrt.)

Az IHG Hotels & Resorts luxus és lifestyle portfóliójába tartozó Kimpton márka első egységével debütált a magyar piacon.

A butikhotelben 127 szoba került kialakításra, a design részben a közeli Duna-partra reflektál. Az 5. emeleti elnöki lakosztályokhoz 82 négyzetméteres privát tetőkert is tartozik.

 

Sztárépítész munkája

 

 

A belsőépítészeti koncepciót a nemzetközileg jegyzett Marcel Wanders Studio készítette el: a rájuk jellemző merész formavilággal, anyaghasználattal és színhatásokkal egyedi belső terek jöttek létre. A projekt különlegessége, hogy a holland stúdió utolsó munkájáról van szó, ugyanis az iroda ezután befejezte működését (a művész más keretek között jelenleg is aktív és alkot is).

 

 

Az épületegyüttes a klasszikus és a kortárs jegyeket ötvözi, emellett a szálloda egész területén olyan jellegzetes magyar motívumokat lehet látni, mint a pipacsok, tulipánok vagy éppen a regebeli csodaszarvas

– írja a Market közleményében. Hozzáteszik: a Kimpton BEM Budapest a Duna és Budapest legnépszerűbb látványosságaitól csupán pár lépésre található,. egyedi és játékos stílusával a kelet és a nyugat kulturális kereszteződésébe nyújt bepillantást.

 

 

Galéria

Mi épül?Market Építő Zrt.BEM CenterMarket Asset Management Zrt.szállodaberuházásII. kerületBudapest

Hírlevél

Hirdetés