2024.09.13, Péntek
Emeletráépítéssel és talajszonda fűtéssel újul meg a Semmelweis Egyetem Anatómia épülete

Emeletráépítéssel és talajszonda fűtéssel újul meg a Semmelweis Egyetem Anatómia épülete

magyarepitok.hu

2024.08.24. 09:01 - Hegedűs Gergely

A védettséget élvező ferencvárosi épületegyüttes tetőfedése, homlokzati felületei és tűzvédelmi rendszere is korszerűsödik.

Hirdetés

A TED-en megjelent az ajánlati felhívás a Semmelweis Egyetem Anatómia épületének fejlesztésére. Az épület energiahatékonyságot növelő fejlesztése az RRF - Európai Unió Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköze program keretében valósulhat meg – derül ki a hirdetményből.


Végig biztosítani kell a rendeltetésszerű működést

A leírás szerint a Semmelweis Egyetem Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet Anatómia épülete a fővárosi IX. kerületben a Tűzoltó utcában található. A beruházás során a felújítása és bővítése, valamint korszerűsítése történik meg, valamint az energiahatékonyságot növelő fejlesztése is.

A közbeszerzésben felhívják rá a figyelmet, hogy az épület védettséget élvez, emellett a munkálatokat a rendeltetésszerű működés biztosításával, ütemezetten kell megvalósítani.


A kert és a belső úthálózat is megújul

A szövegből az átalakításokról is derülnek ki részletek: eszerint 2. emeleti emeletráépítést, valamint 3. emeletként a tetőtéri szintben tetőtérbeépítést kap a központ. Az épületszárnyakban mindhárom szinten új oktató- és bonctermeket alakítanak ki, valamint a 3. emeleti bonctermeket felújítják.

Két meglévő liftet magasítanak, egyet pedig elbontanak. Mindezek mellett megújul a tetőfedése, és homlokzati felületei is, akárcsak az épületgépészete és a tűzvédelmi rendszere. Az fűtési-hűtési rendszer ellátására talajszonda rendszert építenek ki az udvaron.

Az épület nyugati oldalán lévő épületet lebontják, és helyére új kiszolgáló épület épül. Megújításra kerül a belső kert és úthálózat is.

Mi épül?Semmelweis Egyetemoktatási beruházásenergetika

Hírlevél

Hirdetés