2024.04.20, Szombat

    Tamás László János kifejtette: 1060 napelemet szereltek fel a 190 millió forintos beruházás keretében a központi, valamint a reumatológiai és mozgásszervi rehabilitációs osztálynak helyet adó Híd utcai telephelyen, ezek együttesen mintegy száz háztartás energiaigényét fedezik. 
    A havi egymillió forintos megtakarítás csekélynek tűnik, de korábban korszerűsítették a fűzési rendszert is - mondta, hozzátéve: figyelik a pályázati lehetőségeket, és reményeik szerint hamarosan bővíthetik a napelemek számát, és kicserélhetik a nyílászárókat is.
    Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért és infokommunikációért felelős államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője emlékeztetett: a Környezet és Energia Operatív Program forrásaira az utolsó egy évben pályázhattak az állami intézmények, számukra korábban nem voltak lehívhatók ezek a fejlesztési összegek. 
    A következő időszakban azonban gyorsabban, és akár nagyobb összegek is lehívhatóak lesznek - tette hozzá.
    Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy az egészségügyi intézmény mostani fejlesztése jól beleillik a köztársasági elnök klímavédelmi kampányába. 
    Jelezte: a kormány 2030-ig 20 százalékra szeretné növelni a megújuló energiák felhasználását.