2024.05.25, Szombat
Ötszörösére növeli tatabányai telephelyét a Coloplast

Ötszörösére növeli tatabányai telephelyét a Coloplast

mti

2016.08.04. 09:11 - Hegedűs Gergely

A gyógyászati segédeszközöket gyártó cég több mint 25 ezer négyzetméteresre bővíti logisztikai központját. A Nyírbátorban és Tatabányán is termelő Coloplast Hungary tavaly 85 milliárdos árbevételig jutott.

Hirdetés

A dán Coloplast megkezdte magyarországi logisztikai központjának építését a tatabányai ipari parkban. A társaság közleménye szerint a 25 ezer négyzetmétert meghaladó létesítmény 2017 nyarán kezdi meg működését. Az új logisztikai központ területe a jelenlegi telephely területének ötszöröse lesz.

A beruházást az indokolta, hogy a Coloplast jelenlegi csomagolási és disztribúciós központja teljesen megtelt. Emiatt nagyobb helyre van szükség, hogy  hatékonyan tudják kezelni a Coloplast gyáraiból érkező  termékmennyiséget.

 

Régiónként eltérő a csomagolás

A magyarországi logisztikai központ többfunkciós logisztikai telephely: a késztermékek megfelelő célországokba szállításán kívül a termékek ország-specifikus csomagolását is végzik. A Coloplast erről a telephelyről látja el termékekkel a közép-európai piacokat, illetve a tengerentúli fejlődő országokat is.

 

Magyarországon gyártanak a legtöbbet

A társaság Magyarországon háromezernél több munkavállalót foglalkoztat nyírbátori, illetve tatabányai üzemében. A magyarországi Coloplast-gyárak rendelkeznek a legnagyobb termelési kapacitással, megelőzve a világ többi pontján (az Amerikai Egyesült Államokban, Dániában, Franciaországban és Kínában) található öt gyártólétesítményt.   

A nyírbátori üzemet legutóbb 2015 áprilisában bővítettek 7,9 milliárd forint értékű beruházással, ekkor stratégiai partnerségi megállapodást kötöttek a kormánnyal. Emellett a Coloplast Hungary Kft. 2015 szeptemberében bejelentette, hogy 11 milliárd forintos beruházással egy újabb gyáregységet épít tatabányai telephelyén, ahol ezzel 501 új munkahelyet teremt. 

 

Több mint 80 milliárdos éves árbevétel

A nyilvánosan elérhető adatbázisok alapján a Coloplast Hungary Kft. értékesítésének nettó árbevétele a 2015-ben 85,4 milliárd forint volt, egy évvel korábban 74,1 milliárd forint árbevételt értek el. A termékek szinte teljes körét az anyavállalatnak értékesítették.

A dán székhelyű társaság világszerte közel tízezer munkavállalót alkalmaz, 2013 és 2014 között teljes bevétele 12,4 milliárd dán korona (506 milliárd forint) volt. Ennek döntő része a két legnagyobb üzletág, a sztómaterápiás és az inkontinencia-ellátási eszközökből származott.

Mi épül?Tatabányaüzemépítés

Hírlevél

Hirdetés